Feestelijke concert op 250-jarig Robustelli-orgel in Lambertuskerk

In het kader van het jubileumjaar ‘Robustelli, 250 jaar jong’ geven organist Jan van de Laar (orgel) en sopranen Klaartje van Veldhoven (Nederland) en Aldona Bartnik (Polen) vrijdag 27 mei een feestelijk concert in de St. Lambertuskerk in  Helmond.

De drie brengen een bijzonder Frans programma, waarbij orgel en zang elkaar afwisselen, maar ook gecombineerd worden. Werken van onder andere Couperin, Dandrieu, Campra, Bach en een speelse mis voor orgel en twee sopranen van Stefan Paluselli. Dit concert is tot stand gekomen mede in samenwerking met de Robustelli Society.

Sinds 1822 prijkt in de Helmondse St. Lambertuskerk een uniek instrument dat vijftig jaar eerder voor de abdij van Averbode werd gebouwd door Guillaume Robustelly. In het kader van het jubileumjaar “Robustelly, 250 jaar jong” past een feestelijk en stijlvol concert met het Robustelli-orgel als middelpunt. Naast samenspel wisselen orgelwerken en zangstukken elkaar af; centraal staan daarbij dus Franse meestercomponisten, zoals Couperin, Charpentier, Campra. En natuurlijk mag tijdgenoot en organist Bach niet ontbreken met eenpreludium (BWV 541/1).

Jan van de Laar is stadorganist en vaste organist op het jubilerende Robustelli-orgel van de St. Lambertuskerk in Helmond.

Het concert begint om 20.00 uur.

Meer info en kaartverkoop: www.lambertusconcerten.nl

Meer weten over het orgel? Kijk dan hier.

Foto: stadsorganist Jan van de Laar

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.