• Houtsdonk

Het nieuwe buurtbankje in Houtsdonk staat er. Het duurde even maar dan heb je ook wat. Buurtbewoners en omwonende verzamelden zich zondagmiddag rond de Buurtkamer in Houtsdonk voor de feestelijke opening van het prachtige mozaïekbankje en de nieuwe jeu de boulesbaan.

Het bankje, deels geschonken door de gemeente, de wijkraad en de Buurtkamer werd door wijkwethouder Harrie van Dijk officieel onthuld. Het initiatief om de wijk op te vrolijken met een mozaïekbankje kwam van Annemie (beheerster van de Buurtkamer). In totaal hebben zes dames (Eugenie, Mia, Petrie, Annelies, Stina en Annemie) met hart en ziel en heel veel plezier aan het project gewerkt.

De dames kwamen samen tot het besluit om een dahlia in het ontwerp van het mozaïekbankje te verwerken. Dat benadrukt natuurlijk ook de verbinding van de wijk  vanwege de Dahliatuin, gevestigd in Houtsdonk.

Met fotovoorbeelden van dahlia’s uit de Dahliatuin heeft Ruud van Koogerkunst het schilder voorwerk gedaan. De dames hebben vervolgens 700 uur aan het bankje gewerkt om tot dit prachtig eindresultaat te komen. Bloembladeren aan de zijkant van het bankje staan per blad symbool voor de handtekening van de dames.

Mevi Engineering, een bedrijf gelegen aan de overkant van de Buurtkamer stelde gratis een ruimte beschikbaar waar het project van begin tot eind is uitgewerkt.

Al met al een prachtige samenwerking binnen één wijk, waar de gemeente, de wijkraad, de Buurtkamer, de Dahliatuin, Koogerkunst en Mevi Engineering aan hebben bijgedragen.

Jeu de boulesbaan Houtsdonk

Na de onthulling van het mozaïekbankje liepen alle aanwezigen een stukje door naar de feestelijke opening van de nieuw aangelegde jeu de boulesbaan. Voorzitter van de wijkraad Willem Zerstegen knipte het lintje door en gaf officieel toegang tot de nieuwe baan. De wijkwethouder Harrie van Dijk en de voorzitter Willem Zerstegen vormden samen een ‘doublette’ (team) tegen twee bewoners uit de buurt.

Bij jeu de boules is het de bedoeling om de metalen ballen in team tegen team zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (de but) te werpen of te rollen. “Houtsdonk is een gezellige volkswijk waar men elkaar kent en gemoedelijk met elkaar leeft”,  aldus diverse buurtbewoners. Voor mensen uit de wijk draagt deze jeu de boulesbaan bij aan de samenhorigheid van Houtsdonk.

“Het is een heel mooi en gezellige ontmoetingsplaats om samen een balletje te gooien, plezier te hebben en in beweging te zijn.” De jeu de boulesbaan is voor iedereen uit de wijk toegankelijk, nieuwe spelers zijn dan ook meer dan welkom.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Nora Leipzig

Nora Leipzig Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *