Fietsrondje Helmond voor jong en oud

Zondag 7 mei konden fietsers hun lol weer op tijdens het 50 kilometer lange Fietsrondje Helmond. Bij de diverse stempelposten was het een drukte van belang. Een verslag van onze wijkverslaggever Hans Choufoer, die de eer had om aanwezig te zijn bij de ‘Mystery Post’.

De witte bordjes leidden de fietsers langs alle leuke plekjes in en rondom Helmond. Zo voerde de route langs markante plekken als het Jan Vissermuseum (Helmond-Noord), Zaal Vissers (Brouwhuis), Il Circo (Stiphout) en De Rijpelaal (Rijpelberg), te veel plekken om op te noemen. Met een volle stempelkaart en het beste idee voor een goede slagzin maakten de deelnemers bovendien kans op een splinternieuwe fiets.

Mystery Post

De rit begon om 10.00 uur en het was de bedoeling dat je voor 17.00 uur de finish bereikte met je volle stempelkaart. Ikzelf was te gast bij de ‘Mystery Post’, een controlepost die vooraf niet bekend was gemaakt. Via de route kwam je vanzelf bij die post uit. Ik verbaasde me over het aantal passanten en ontdekte verschillende bekende Helmondse gezichten. Zo passeerden Jeroen  Lenssen van Helmond Toegankelijker en Cor van der Burgt van Lokaal Sterk. De vrijwilligers kregen bovendien bezoek van enkele leden van de Lions Club Peelland. En tussen alle fietsers bevond zich zelfs een eenzame snelwandelaar met een stempelkaart.

Jongste deelnemer

Maar voordat de fietsmarathon begon, kregen de dames aan de Mystery Post al bezoek van de jongste deelnemer; een knaapje op zijn plastic fietsje, die de stempelkaart van zijn ouders overhandigde. Het jochie, Novan van anderhalf jaar oud, was de jongste deelnemer ooit. De fietsers kwamen vlot na elkaar binnen, namen een appeltje en rustten soms ook even uit op de picknicktafels bij de post. Een echtpaar had zelfs twee kleine honden meegenomen in een karretje achter de fiets. Op een gegeven moment kwamen ook kinderen zonder ouders binnen. Zij wilden graag een stempel op hun kaart, want natuurlijk wilden zij die puike fiets wel winnen.

Onweer

Het weer was prima, totdat rond 15.00 uur de eerste onweersbuien losbarstten. Fikse onweersbuien, met heel veel regen. Daarmee lag het Rondje Helmond ook direct stil. De vrijwilligers moesten helaas tot 17.00 uur op hun post blijven. Toen iedereen de hoop al had opgegeven, verscheen er ineens toch nog een echtpaar bij de post, gewapend met forse regenkleding. Of ze nog op tijd waren voor hun stempel? Echte diehards, die ondanks de stromende regen toch hun stempelkaart vol wilden krijgen. Wat een kanjers. Uiteraard kregen zij hun stempel, waarop ze vrolijk hun weg vervolgden naar de volgende post.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.