Vierentwintig Helmondse leerlingen van groep 7 en 8 die het fietsexamen van het VVN foutloos hadden afgelegd, werden 7 juni verwelkomd in de Raadzaal van de gemeente Helmond.

Kortom, weer een feestelijke morgen in de Raadzaal. Vierentwintig kinderen hadden het fietsexamen van het VVN zonder fouten afgelegd. En dat is elk jaar weer reden voor een feestje. Burgemeester Elly Blanksma ontving de kinderen met hun ouders in de Raadzaal van Boscotondo. Ademloos en vol eerbied staarden deze foutloos fietsende kinderen rond. Je zit namelijk niet elke dag in de Raadzaal. Met zo’n indrukwekkend ogende microfoon voor je neus. En links en rechts fotografen die allemaal foto’s van je willen.

Burgemeester Blanksma opende het feestje met een welkomstwoordje aan alle aanwezigen. Daarna werden de kinderen stuk voor stuk naar voren geroepen. Ze hadden de eer om het diploma van het VVN uit handen van burgemeester Blanksma te ontvangen. Daarnaast kregen ze ook een speciale medaille en een smakelijk cadeautje. De prijs voor Beste Verkeersschool van Helmond ging dit jaar naar Kindcentrum Rijpelberg locatie De Rakt!

Hierna moest iedereen nog even naar de fotograaf kijken voor een foto met de burgemeester en weer terug naar hun plaats. Aan het eind van deze ceremonie werd uiteraard ook nog even de groepsfoto gemaakt. Toen was het tijd voor de kinderen en hun ouders om nog even een kop koffie, thee of wat fris te drinken. Het diploma was binnen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *