Frank Lammers presenteert talkshow over cybercriminaliteit

Tijdens een online cybertalkshow gaat acteur Frank Lammers donderdag 11 maart als talkshowhost in gesprek met gasten over cybercriminaliteit in het bedrijfsleven. Lammers is bekend van vele films en series. Veel mensen kennen hem bijvoorbeeld van zijn rol als Ferry in Undercover, maar ook van zijn rol in een bekende supermarktreclame.

Een op de vijf MKB’ers is slachtoffer van cybercriminelen, blijkt uit onderzoek van de Haagse Hogeschool. Dit leidt tot financiële schade, imagoschade en tijdsverlies. Hoe word je (onbedoeld) slachtoffer en had dit voorkomen kunnen worden? Een inbreker wordt door de politie gezocht en door het Openbaar Ministerie berecht, hoe zit dit met een cybercrimineel?
Samen met experts en een slachtoffer worden deze onderwerpen besproken. Tafelgasten zijn:  Job Kuijpers, CEO van Eye, Ad van Hoof, Managing Director bij Formula-Air, slachtoffer van ransomware,  Matthijs Jaspers, accountmanager cybercrime publiek-private samenwerking bij de politie. Ook vragen worden meegenomen door Lammers.

Wanneer en hoe
De talkshow start om 15.00 uur live vanuit Helmond en duurt 50 minuten. Aanmelden kan via Stichting Bedrijventerreinen Helmond: www.bedrijventerreinenhelmond.nl

De stichting biedt samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie & Veiligheid én het Openbaar Ministerie, informatie aan (MKB)ondernemers om zich tegen cybercriminelen te wapenen.

Veiligheid voorop
Veel ondernemers denken dat ze niet interessant genoeg zijn voor cybercriminelen. Ten onrechte. De reden dat data waarde heeft voor criminelen is vaak niet omdat zij zelf iets met deze data kunnen, maar omdat deze data voor jou waarde heeft. Zonder deze data kun je je dagelijkse werk niet uitvoeren, waardoor het verliezen ervan veel schade oplevert. Een cybercrimineel weet dit en wil deze data daarom versleutelen. Dit noemen ze gijzelsoftware (of ransomware). Als je bestanden eenmaal versleuteld zijn, is het vaak moeilijk om deze vrij te krijgen. De criminelen hebben je dan in een ‘digitale houtgreep’. Er is een aantal basismaatregelen die je als ondernemer kan nemen die vrijwel kosteloos zijn.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *