Gaat Helmond naar de stembus in november?

Gaat Helmond naar de stembus in November, dat is de grote vraag? Met een opkomst van 71 procent scoorde Helmond ver beneden het landelijke gemiddelde (bijna 80 procent) tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. En dat had maar deels te maken met de coronapandemie. Slechts een vijfde van de niet-stemmers gaf namelijk aan dat hij/zij niet was gaan stemmen in verband met corona, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dus moet er in Helmond iets anders spelen.

Is het desinteresse? Een uiterst gering vertrouwen in de politiek? Wat het ook is, we hebben in Helmond niet echt een geweldige reputatie als het om stemmen gaat. Tijdens de laatste gemeenteraads- en provinciale verkiezingen werd dat nog eens extra duidelijk. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 stond Helmond met 39,3 procent zelfs onderaan het rijtje van Nederlandse gemeenten. Waarmee de kloof tussen burger en gemeente groter was dan ooit. In november staan de volgende Tweede Kamerverkiezingen op de rol. De grote vraag is: wat gaat Helmond doen? Komen we boven de 71 procent van 2021 uit?

Wat ga jij doen?

Het duurt nog enkele maanden eer het zover is, want de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen vinden pas plaats op 22 november. Bovendien zitten velen van ons op dit moment nog met hun hoofd in de ‘vakantiewolken’. Maar toch zouden we graag van jou willen weten of je er al op de een of andere manier mee bezig bent.

Laat het ons weten?

Denk je dat je straks naar de stembus stapt? Zo ja, waarom vind je het belangrijk dat we gebruik maken van ons stemrecht? Zo nee, waarom niet? Heeft het te maken met je gebrek aan vertrouwen in de politiek? Komt het omdat politiek je totaal niet (meer) interesseert? Of is er een andere reden?

Plaats je comments onder ons bericht op Facebook, we zijn heel benieuwd!

[Foto: Andres Ramos/Vecteezy]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Miep Reply

    Ik ga wel maar heb er weinig vertrouwen in en dat die timmermans in Brussel blijft ??

  2. Miep Reply

    Ik ga wel maar heb er weinig vertrouwen in en dat die timmermans in Brussel blijft wij moeten iemand hebben die voor zijn eigen mensen opkomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *