• Carolus

Vanavond was het de beurt van het Carolus Borromeus College om een feestje te vieren. Het galabal. Ongeveer ruim driehonderd geslaagden kwamen in allerlei voertuigen aanrijden.

Van Porches tot lelijke eendjes en van limousine tot volkswagenbusjes. Er kwam zelfs een bierwagen aanrijden en een shovel met dames er in. Humoristisch was het toen er twee wagens autopech kregen en voort geduwd moest worden. Ook was er een stoere knaap die een beetje gekleed was als Bartje uit Drenthe en parmantig kwam aanlopen. Pet op een oor en blijven lachen. Hij kreeg ook een groot applaus.

En ook hier waren de dames en heren perfect gekleed. In mooie galajurken en strak in het pak. Zelfs de leerkrachten zagen er uit om door een ringetje te halen. Allemaal deftig gekleed en vrolijk de leerlingen begroetend die uit de wagens stapten. Even poseren bij de auto voor een foto en doorlopen naar de fotograaf die door school zelf was ingehuurd. Het leek soms wel een scene uit een James Bondfilm.

Er reed een limousine voor. Er stapten er enkele jongens uit: ook strak in het pak compleet met vlinderdasje en de dames in galajurken. De een nog mooier dan de ander. En de ouders? Die probeerden steeds meer een plekje vooraan te bemachtigen om maar niets te missen wanneer hun zoon of dochter aan kwam rijden. Logisch, je maakt het misschien maar een keer mee dat jouw kroost op zo’n mooi feest en in mooie kleding verschijnt in aanwezigheid van de vele (pers)fotografen. Het was in ieder geval weer een geslaagde avond…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.