Geen goed voetbal, toch een punt voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft vrijdagavond tegen Telstar uit Velsen een 2-2 gelijkspel behaald.

Daar zag het in eerste instantie niet naar uit, de ploeg van Bob Peeters leek op een nederlaag af te stevenen. Helmond Sport had weinig in te brengen op de tactische opstelling van Mike Snoei.

Trainer Bob Peeters had vooraf al gezegd dat Telstar een lastig te bespelen ploeg is. Een goede aanval van de ‘Witte Leeuwen‘ werd binnen een kwartier spelen al verzilverd. Mike Havekotte had daarvoor al een goede redding verricht. De tweede helft was maar net begonnen, of Min scoorde de 0-2 voor Telstar, waarmee Helmond Sport niet meer aan een nederlaag leek te kunnen ontkomen.

Gelukkig was dat een wake-up call voor Helmond Sport, zodat Martijn Kaars de aansluitingstreffer kon maken. Natrappen van Christos Giousis van Telstar zorgde ervoor dat de thuisploeg overtal kreeg en daar werd in blessuretijd dankbaar gebruik van gemaakt door Lieftink: eindstand 2-2.

Goed was het niet, maar het leverde wel een belangrijk punt op voor de Helmonders. Opvallend deze avond was de afwezigheid van Robin van der Meer.