Geldautomaat Dijksestraat nog langer buiten gebruik

Geldmaat heeft Dit is Helmond zojuist laten weten dat de geldautomaat aan de Dijksestraat in Helmond nog langer buiten gebruik blijft. Enkele weken geleden berichtten wij dat Geldmaat een nieuwe vestiging in het centrum gaat openen. Een volger liet ons weten dat de geldautomaat aan de Dijksestraat al maanden niet werkt. DitisHelmond ging op onderzoek uit en kreeg donderdag een reactie van Geldmaat.

“De geldautomaten worden al jarenlang gebruikt en verslijten op den duur”, zo zegt een woordvoerder van Geldmaat. “Dit is ook het geval bij de automaat aan de Dijksestraat. Er moet een compleet nieuw systeem geplaatst worden dat de komende twintig jaar mee kan. De locatie voldoet echter niet meer aan de bouwkundige eisen voor de nieuwe apparatuur. Er zijn dus bouwkundige aanpassingen nodig, waardoor de vervanging langer duurt. Momenteel onderzoeken wij andere mogelijkheden om de buitengebruikstelling zo kort mogelijk te houden. Dus we hopen de automaat aan de Dijksestraat zo snel mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen.”

Alternatieven
Tot die tijd kunnen Helmonders terecht op de volgende locaties:

  • Nieuwveld 7A (buitenautomaat voor het opnemen van contant geld, open van 07.00 tot 23.00 uur)
  • Nieuwveld 41 (automaat binnen in de Primera voor het opnemen en storten van geld, openingstijden hetzelfde als de winkel)
  • Torenstraat 1 (automaat binnen de Albert Heijn voor het opnemen van biljetten, openingstijden hetzelfde als de winkel)

Geldmaat winkel
Verder bevestigt Geldmaat haar wens om een vestiging in Helmond te openen. “We hebben ons oog laten vallen op het adres Markt 20 in Helmond. De vergunningsaanvraag is ingediend en loopt nog. We hopen dat deze snel wordt goedgekeurd, zodat we een vestiging in Helmond kunnen openen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *