Gemeente Helmond plaatst 50 laadpalen elektrische auto’s

Gemeente Helmond gaat in totaal 50 laadpalen plaatsen in openbare plekken in Helmond. Dit antwoordt het college van burgemeesters en wethouders op vragen van GroenLinks. Eerder was bekend dat er dit jaar 25 laadpalen geplaatst zouden worden. In de periode 2021-2022 worden dit er in totaal dus 50. Dit is deel van een project collectieve aanbesteding publieke laadinfrastructuur van de provincie Noord-Brabant.

De gemeente faciliteert openbare laadinfrastructuur binnen een redelijke loopafstand voor inwoners die niet (kunnen) beschikken over eigen parkeergelegenheid van de auto. Daarnaast zijn er, onder voorwaarden, mogelijkheden voor inwoners met een elektrische auto om een elektrisch oplaadpunt aan te vragen.

Geen budget vanuit gemeente

Deze laadpalen worden echter niet door de gemeente gefinancieerd, omdat er geen budget beschikbaar is om te investeren in openbare laadpalen. Dat is ook niet nodig, omdat bedrijven in de praktijk altijd medewerking verlenen aan de plaatsing van openbare laadpalen, indien een bewoner een elektrische auto heeft en voldoet aan de gemeentelijke voorwaarden. Ook de 50 laadpalen die de komende jaren in de openbare ruimte worden geplaatst, worden niet door de gemeente gefinancierd, maar door de bedrijven die deze laadpalen plaatsen. Er is daarom vanuit de gemeente ook geen subsidie beschikbaar.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *