Gemeente reageert op kritiek over omleidingen

De gemeente Helmond reageert op een eerder bericht dat op onze website verscheen over de wegomleidingen

’In juli en begin augustus zijn er verschillende wegafsluitingen in en rondom het centrum van Helmond. Dit als gevolg van geplande wegwerkzaamheden en (de opbouw van) de zomerkermis. Bent u van plan om tijdens deze periode het centrum van Helmond te bezoeken met de auto? Houd dan rekening met de aangegeven omleidingsroutes. Wij adviseren inwoners die vanaf de Warande het centrum of Helmond-Noord willen bereiken om gedurende deze periode de aangegeven omleidingsroute te volgen via de Kasteel-Traverse.

Momenteel zijn er verschillende wegafsluitingen in het centrum van Helmond. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst streven we er naar om de wegwerkzaamheden bij Oostende en de Julianabrug nog voor de bouwvak af te ronden (begin augustus). Als die werkzaamheden dan zijn afgerond, kunnen we namelijk na de bouwvak van start met de bouw van nieuwbouwproject Oranjekade (aan de Kanaaldijk N.O.). Deze wegen kunnen dan goed gebruikt worden voor het bouwverkeer voor Oranjekade. Bovendien plannen we intensieve wegwerkzaamheden bewust in net voor of net na de bouwvak. We zien namelijk dat tijdens deze periode het aantal verkeerstromingen al meer afneemt. Ook merken we dat aannemers nog geregeld te maken hebben met leveringsproblemen van materialen door de coronaperiode. Dit is ook het geval bij de aannemer die bezig is met de wegwerkzaamheden bij de Torenstraat/Waardstraat. Hierdoor is de aannemer langer bezig met de werkzaamheden dan vooraf gepland.

Met behulp van omleidingsroutes met de bekende gele borden, informatie richting omwonenden en bedrijven, de inzet van een verkeersregelaar en informatie op onze website hopen wij u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie. Alle informatie omtrent geplande wegafsluitingen en de geadviseerde omleidingsroute(s) kunt u vinden op www.helmond.nl/wegwerkzaamheden.’’

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. ciel de heus Reply

    informatie voor aanwonenden wanneer komt die dan,volgens mij zitten we al midden in deze zooi maar infornatie NIKS!

  2. Ingrid van Lieshout Reply

    Dit artikel heeft niets te maken met de kritiek op de omleidingen. Dit is puur een verklaring over waarom, hoe en gevolg. Niets over de mensen die dit becommentariseerd hebben. Het is in ieder geval niet een goed besluit en een grote hindernis voor de mensen die moeten werken en de hindernissen iedere morgen middag of nacht moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.