De Bikers Alliance chapter Helmond organiseerde zondag, samen met de Santo Brothers uit Geldrop, een motorfamiliedag in Bakel.

In de middaguren hadden de motorvriendengroepen er alles aan gedaan om het voor eenieder naar hun zin te maken. Zij die de motoren van de clubleden en aanverwante vriendengroepen wilden bekijken, kregen hiervoor volop de gelegenheid. Maar je kon ook slenteren langs de marktkramen, er was een kinderplein en er klonk livemuziek over het Kerkplein in Bakel.

Met deze middag wilden de leden ook een vooroordeel wegnemen bij inwoners van Bakel en bezoekers van de markt. “Mensen denken bij het zien van de motoren en ons als motorvrienden meteen het ergste”, zegt Wesley van de Santo Brothers. “Ons uiterlijk mag dan ruig zijn, van binnen hebben we een klein hartje. Zeg maar ‘ruwe bolster blanke pit’.”

“In heel Nederland zijn er mensen die het zwaar hebben in de maatschappij waarin we nu leven”, zegt Ed, voorzitter van de Stichting By Heart United, onderdeel van de Bikers Alliance. “En die ook hulp nodig hebben of gewoon een hart onder de riem kunnen gebruiken.” Niet voor niets heeft de motorvriendengroep dan ook de slogan ‘Ride for a Reason’ op het clubvest staan.

De diverse afdelingen organiseren veel door het jaar heen. Daarmee laten ze zich van de goede kant zien.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *