Getuigen ravage Europaweg melden zich

Dat op de Europaweg /Kasteel Traverse mogelijk een straatrace is gehouden, komt voor omwonenden helaas niet als een verrassing. Ze zagen al vaker bizarre gebeurtenissen op deze weg. Getuigen hebben zich intussen gemeld bij DitisHelmond met nieuwe informatie.

Zaterdagavond 3 juni, gierende banden, een knal en brand. De ravage was groot en het aantal getuigen nog groter. Omstanders haastten zich om bij de inzittenden van de twee betrokken auto’s te komen. Zes gewonden verspreid liggend over de weg, was voor de hulpdiensten even een vreemd beeld. Zij waren daar echter door omstanders in veiligheid gebracht.

De bestuurder (46) en passagier (24) van het taxibusje dat stilstond voor het verkeerslicht, zijn er, voor zover nu bekend, gelukkig redelijk vanaf gekomen. Het taxibedrijf kon nog niet inhoudelijk een reactie geven over hun welbevinden.

In de betrokken personenwagen zaten vier jongeren. De meerderjarige bestuurder (33) en zijn drie minderjarige passagiers kwamen er minder goed vanaf. Niet vreemd als je met hoge snelheid je auto onder een stilstaande auto schuift.

Omstanders vonden het gedrag van de bestuurder van de personenauto wel erg verdacht. Zij hebben het sterke vermoeden dat deze man nogal onder invloed was. Eenmaal in de openstaande ambulance was te horen en zien dat de man in eerste instantie de politie rustig te woord stond. Tot het moment dat familie ter plaatse kwam. Wat volgde was een irrationele en onverwachte uitbarsting. Eerst ging hij flink huishouden in de ambulance en vernielde daar een en ander. Daarna ging hij heftig schreeuwend, roepend en tierend de straat op. Of aangifte is gedaan van vernieling is niet duidelijk.

Heb jij iets gezien, weet je meer of heb je beelden van de aanrijding of zelfs van wat eraan vooraf ging, neem contact op met de politie. Dit kan telefonisch met 0900-8844, via een online tip-formulier of anoniem.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *