Gevaarlijke fietspunten in Brandevoort

Heb je wat te melden, meld het aan je ‘waakhond’ kopte Dit is Helmond een tijdje geleden. En die raad nemen zowel lezers als de politiek duidelijk ter harte. Zo kreeg Dit is Helmond van politieke partij Mì Hellemonders de tip om een gevaarlijk fietspunt in Brandevoort te onderzoeken.

Klaas kijkt keurig uit

Als bezorgde bewoner en gebruiker van het fietspunt had Klaas van der Heide een filmpje geplaatst op facebook. Dit werd opgepikt door MìHellemonders en naar de griffie en naar Dit is Helmond doorgespeeld. We namen contact op met Klaas. Die stuurde daarop niet alleen het genoemde filmpje. Klaas had ook nog twee andere filmpjes met gevaarlijke situaties in de aanbieding, ook fietspunten gelegen aan de Brandevoortse Dreef. Dit is Helmond, als de ‘waakhond’ die we zijn, had inmiddels rechtstreeks contact gezocht met de gemeente.

Brandevoort gevaarlijk fietspunt Goedhartdonk

Tweede gevaarlijk fietspunt  Brandevoort

Derde gevaarlijk fietspunt  Brandevoort

“En dat is niet de bedoeling!”

“Het is een verhard fietspad aan de Goedhartdonk in Brandevoort. Het betreffende fietspad maakt een scherpe bocht naar rechts, net voor het spoor. Maar bij die splitsing ga je rechtdoor een steile trap af. Die eindigt onder het spoor bij de tweebaansweg die er onderdoor loopt. Dit is Helmond kan zich voorstellen dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden, mochten fietsers per ongeluk rechtdoor gaan en op de steile trap belanden. Bij die trap zou een hek een goede oplossing zijn. Kan hier zo spoedig mogelijk iets aan gedaan worden?”, stuurde Dit is Helmond naar de gemeente.

Meteen reactie, nu nog actie

Gemeente Helmond reageerde dezelfde dag nog naar Dit is Helmond: “Wij begrijpen de zorgen, we hebben hier een melding over ontvangen en gaan in gesprek met de melder. Een eerste gesprek met een inwoner heeft al plaatsgevonden. Het betreffende ‘pad’ heeft geen formele status, dat wil zeggen: het is op dit moment in formele zin nog geen fietspad en geen wandelpad. Wel zien we dat het in de praktijk veel gebruikt wordt door fietsers. We nemen de zorgen serieus en zullen integraal kijken naar deze situatie, dat wil zeggen, naar de inrichting, naar de status van het pad, naar de openbare ruimte. Mogelijk komt daar dan uit dat er maatregelen worden getroffen. Die overweging zal na de zomer gemaakt worden en er zal uiteraard over worden gecommuniceerd met inwoners.”

Na de zomer klinkt nogal ver weg. Hopelijk dat er nu meteen een tijdelijke oplossing geboden kan worden door de gemeente, ondanks het reces en de bouwvak.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *