Gewijzigde dienstregeling openbaar vervoer in Helmond

Met ingang van 3 januari 2021 wijzigt de dienstregeling van het Openbaar Vervoer in Brabant. Dat betekent dat sommige routes of tijden anders worden. Per ingang van 1 januari 2021 rijdt lijn 24 Eindhoven CS – Helmond bijvoorbeeld niet meer in de avonduren. Dit is helaas een gevolg van minder reizigers door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen van de Rijksoverheid. Ook is besloten om te stoppen met de vervoersdienst Bravoflex. Een alternatief vervoer van deur tot deur is de Taxbus, waar alle inwoners van Helmond gebruik van kunnen maken. Daarnaast gaan er vier extra buslijnen rijden.

Bravoflex stopt, vier buslijnen erbij

Na een tweejaarlijkse testperiode is regionaal besloten om de vervoersservice Bravoflex vanaf 1 januari 2021 niet langer meer aan te bieden. Ter vervanging van Bravoflex rijden er in Helmond vanaf 1 januari weer vier extra stadslijnen. Deze lijnen rijden op werkdagen met een 8-persoons busje. Het gaat om buslijn 52 (Rijpelberg – Station), buslijn 53 (Straakven – Station), buslijn 54 (Brouwhuis – Station) en buslijn 55 (Stiphout – Station). Kijk voor de actuele dienstregeling op www.hermes.nl.

Meer vormen van openbaar vervoer in Helmond

Naast verschillende buslijnen is Helmond ook uitstekend bereikbaar per trein vanuit één van de vier treinstations. Kijk voor het totaaloverzicht van openbaar vervoersmogelijkheden op www.helmond.nl/openbaarvervoer. Hier kunt u ook doorklikken naar de verschillende vervoerders voor meer informatie en de actuele dienstregelingen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *