GGD BZO verruimt openingstijden vaccinatielocatie Helmond

GGD Brabant-Zuidoost sluit per direct de testlocatie Fellenoord. Hiermee creëert de GGD extra ruimte voor vaccineren op die locatie. Dat betekent dat inwoners zich in de regio tijdelijk alleen in Helmond kunnen laten testen. De reden voor dit besluit ligt in de sterk oplopende aantallen in zowel testen als vaccineren. In Helmond verruimt de GGD de openingstijden van de vaccinatielocatie aan Haverdijk.

“Natuurlijk wisten we dat we een risico namen toen we overgingen naar een kleinere locatie. Het verloop van het coronavirusbestrijding is grillig, dat weten we als GGD als geen ander. Maar gezien de dalende trend durfden we de verhuizing aan, op een kleine locatie kunnen we nu eenmaal efficiënter werken bij kleine aantallen bezoekers. Deze locatie was voor ons een tussenstation om de periode tot het najaar te overbruggen. De aantallen in testen stijgen echter ineens weer sterk. Tegelijkertijd roept het ministerie van VWS 60+ers op om de herhaalprik te gaan halen als ze dat nog niet gedaan hebben. Dan moeten we realistisch zijn, deze testlocatie is niet geschikt voor het ontvangen van grote aantallen bezoekers. Aan snel schakelen zijn we wel gewend, dus hebben we besloten om per direct te focussen op vaccineren op de locatie Fellenoord,” aldus Ellis Jeurissen, Directeur GGD Brabant-Zuidoost.

Tijdelijk geen testlocatie in Eindhoven

“De komende tijd vragen we inwoners die zich willen laten testen, om hiervoor naar de testlocatie in Helmond te gaan. We breiden onze dienstverlening hier uit en openen de deuren van maandag t/m zaterdag voor testen op afspraak. We nemen contact op met inwoners die al een afspraak hadden staan, om deze afspraak te verzetten naar Helmond,” laat de directeur weten.

Vaccinatie zonder afspraak 

Prikken zonder afspraak is vanaf nu alleen mogelijk in Helmond. In Helmond verruimt de GGD ook de openingstijden van de vaccinatielocatie: inwoners zijn hier van maandag t/m donderdag welkom voor hun vaccinatie. Kijk voor de actuele openingstijden altijd eerst op de website van de GGD BZO.

Zelftesten blijft de norm

De meeste inwoners hoeven niet meer naar de GGD om zich te laten testen. Vanaf 11 april is zelftesten namelijk de norm. Heb je een positieve zelftest? Dan heb je geen bevestiging van de GGD meer nodig, je gaat direct in isolatie. Alleen voor deze doelgroepen blijft het advies om zich bij de GGD te laten testen:
• Zorgmedewerkers
• Inwoners van een verpleeghuis of een andere instelling met kwetsbare personen
(boven de 70 jaar of met een ernstige afweerstoornis)
• Mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan
(boven de 70 of met een ernstige afweerstoornis)
• Mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp van anderen
• Mensen die een herstelbewijs nodig hebben.

Testlocatie Helmond
Open van maandag t/m zaterdag, alleen op afspraak
Varenschut 11
5705 DK Helmond

Vaccinatielocatie Helmond
Maandag t/m donderdag, op afspraak en vrije inloop (9.00 – 16.30 uur)
Haverdijk 11
5704 RC Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.