GGD lezing in de Loop: Zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen

Op woensdagmiddag 8 maart wordt in de Loop een lezing gehouden, een spreker van de GGD is hierbij aanwezig. Deze middag begint om 14.00 uur, vanaf 13.30 uur bent u welkom in De Loop aan de Peeleik 7. Om 14.00uur begint de lezing. Introducees zijn ook van harte welkom.

Iedereen die ouder wordt krijgt te maken met veranderingen op zowel fysiek, psychisch als ook op sociaal gebied. Hierdoor wordt het op een gegeven moment moeilijk om zelfstandig te blijven functioneren. Toch willen ouderen zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven blijven voeren. Zelfstandig blijven wonen is daarbij heel belangrijk. Het is dan ook noodzakelijk om tijdig diverse zaken te regelen. Tijdens deze voorlichting wordt ingegaan op het belang van sociale contacten, een geschikte woning, een gezonde levensstijl, welzijnsdiensten en zorg aan huis. Mevrouw Leny Westeijn zal deze voorlichting verzorgen.

Ook is een cliëntondersteuner van het Verenigd Bonden Overleg Helmond (VBOH) uitgenodigd, om ons wegwijs te maken binnen de Gemeente Helmond en tips te geven als wij ondersteuning nodig hebben bij het aanvragen van hulpmiddelen of huishoudelijke hulp.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door KBO Brouwhuis Rijpelberg Dierdonk

KBO-Brouwhuis is een vereniging van en voor senioren waarvan iedereen vanaf 50 jaar lid kan worden. Naast culturele activiteiten en activiteiten die ertoe doen heeft belangenbehartiging een hoge prioriteit. Zowel individueel als collectief, landelijk en lokaal. KBO-Brouwhuis is met drie andere KBO-afdelingen binnen de gemeente Helmond verenigd in de "KBO-Kring Helmond".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *