Korfbalvereniging OEC bestaat 90 jaar. Tijd voor een feestje dus. Maar eerst was er nog de jaarlijkse ‘Giga Kangoeroedag’ voor de kleuters van acht Helmondse basisscholen. Dus was het dinsdag 23 mei druk op het terrein van OEC op Sportpark de Braak. Honderden kinderen liepen, renden en rolden over de grasmat, in bedwang geprobeerd te houden door leerkrachten en ouders die de kinderen deze dag begeleidden. Het was dan ook een feest voor de kinderen. Het hele terrein was versierd en overal lagen materialen waar je leuke spellen mee kon doen.

De organisatie van deze Giga Kangoeroedag had het goed voor elkaar. De leden van OEC zelf werden bijgestaan door mensen van Jibb+, het Summa College en het ROC ter AA. Zij hadden er wel de handen vol aan, maar ze deden het met veel plezier. Een knappe prestatie, want er zouden ruim 750 kinderen aan de spellen meedoen. Eén aanwezige had het wel heel erg zwaar vandaag en dat was wel te verwachten; dat was de OEC kangoeroemascotte. Iedereen wilde hem gedag zeggen en liefst ook nog even mee op de foto. Er waren echter ook enkele kinderen die een beetje huiverig keken naar de mascotte. Hij is namelijk niet voor een kleintje vervaard met zijn lengte van 2 meter. Zo’n grote kangoeroe hadden zij nog nooit gezien.

Na een korte toespraak van de voorzitter van OEC, Emiel van Lieshout, waarin hij iedereen een prettige en sportieve dag toewenste, klonk het beginsignaal. Op de velden werd het een kruipende en hollende massa van kleuren. Geel, rood, paars, zwart , wit en groen vlekken holderdebolderden door elkaar. De spellen bestonden uit behendigheidsspelletjes, korfbaloefeningen en tikspelen. Om de paar minuten klonk een signaal en werd er gewisseld van speelveld. Iedereen vermaakte zich prima en hadden de kinderen weer een leuke en sportieve dag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *