Gluren in de tuin van de buren

Komende zondag 3 september is de Open Tuinendag van Groei & Bloei, afdeling Helmond. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur zijn acht tuinen open. Die liggen verspreid over Helmond, Aarle-Rixtel, Mierlo en Bakel. Hieronder staat een kort overzicht van de deelnemende tuinen. 

1; Dahliatuin, Oversloot 1 Helmond
De dahliatuin in Helmond-West bestaat al ruim vijftig jaar. Door de aanleg van het Goorlooppark was er geen ruimte meer aan de Itterestraat. Daarom is de dahliatuin sinds 2013 gevestigd aan de Oversloot in Helmond. De dahliaknollen kunnen in deze locatie opgeslagen worden en er is en klein vleermuizenverblijf. Open van 12.30 – 16.30 uur.

2; Houtse Parallelweg 102 Helmond
Achter een gemeentelijk monument (Duitse huizen) ligt een tuin met ruim 500 plantensoorten; verrassend door zijn vorm en indeling. Het voorste deel van de tuin heeft  twee vijvers en is cirkelvormig. Het achterste deel heeft een grote vijver en is in landschappelijke stijl ontworpen. Bijzonder zijn de appelbomen met grote bossen maretakken. Open van 11.00 – 17.00 uur..

3; Mierlose tuinvereniging, Oudvensestraat 30 Mierlo
De Mierlose tuinvereniging is in 1982 opgericht. Binnen de tuinvereniging is er aandacht voor mindervalide hobbytuinders, en er is een imker en een wijnboer. Open van 12.00 – 16.00 uur.

4; Geeneindse Kerkweg 32 Helmond
Deze tuin is de afgelopen jaren door de nieuwe eigenaren aangelegd. Er zijn mooie bomen en vaste planten; en een kleine poel in een natuurlijke omgeving voor vogels en insecten. Open van 11.00 – 17.00 uur.

5; Bakelseweg 14 Aarle-Rixtel
Een boerderijtuin met verschillende oude bomen, waaronder een enorme treurbeuk, notarisappelboom en een walnotenboom. Daarnaast is er een vijver met een waterloopje, borders met vaste planten, een border voor insecten en vlinders, en eenjarige bloemen, zoals dahlia’s en zinnia’s. Verder is er een expositie van beeldhouwer Cees Meijer en gastkunstenaars. Open van 11.00 – 17.00 uur.

6; Wolfsputten 4a Helmond
Een tuin rondom een oude boerderij met bijzondere vaste planten, een vijver, oude bomen en struiken. In de tuin kunnen verschillende kunstwerken bekeken worden. Open van 11.00 – 17.00 uur.

7; Neerstraat 2a Bakel
Een ruime parkachtige tuin met moestuin en een weelderige bloementuin. Er staan verschillende boomsoorten, knotwilgen en beukenhagen en verder een schuurtje met een sedumdak. Tijdens het bezoek is het mogelijk om in de theetuin iets te drinken met iets lekkers erbij. Open van 11.00 – 17.00 uur.

8; Neerstraat 7 Bakel
Bij een oude boerderij ligt en moestuin met verschillende fruitstruiken zoals frambozen en bessen. De eigenaar kweekt op eigen wijze vele soorten groente.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *