Gonny van den Heuvel MierloHoutenaar 2022

Gonny van den Heuvel is op zondag 8 januari uitgeroepen tot MierloHoutenaar 2022. De Groepering van het jaar werden de vrijwilligers van de verkeersregelaars. Na drie jaar was het weer mogelijk om een nieuwjaarsbijeenkomst te organiseren in Wijkhuis De Geseldonk. Velen kwamen de nieuwe MierloHoutenaar 2022 feliciteren. Wijkwethouder Cathalijne Dortmans heeft de prijzen uitgereikt.

Voor de tiende keer werd de MierloHoutenaar uitgereikt. Jan Drouen, voorzitter van de wijkraad Mierlo-Hout heette alle aanwezigen welkom namens de wijkraad. In het bijzonder de MierloHoutenaren die eerder werden verkozen. Dit jaar heeft de jury zich gebogen over dertien nominaties.

Groepering van het jaar 2022

Er waren dit jaar vier groeperingen genomineerd: EHBO-vereniging Mierlo-Hout, Stichting Lief en Toverwens, Vrijwilligers van Minor en de vrijwilligers Verkeersregelaars V.V.H. De vrijwilligers Verkeersregelaars werden dit jaar benoemd tot Groepering van het jaar. Zij mogen 250 euro verdelen aan verenigingen in Mierlo-Hout. De andere genomineerden ontvingen 100 euro, dat zij mogen besteden aan een vereniging in Mierlo-Hout.

MierloHoutenaar 2022

De genomineerden voor MierloHoutenaar waren: Jan-Pieter Sanders, Rob van Eekeren, Ellis Hagen, Gonny van den Heuvel, Berry Smits, Joyce Kuijpers en Jean Paul Kocken en Tom Pennings. De jury heeft Gonny van den Heuvel verkozen tot MierloHoutenaar 2022. Zij mag 500 euro ter beschikking stellen van een Mierlo-Houtse vereniging. Tom Pennings en Rob van Eekeren mogen ieder 250 euro ter beschikking stellen van een vereniging uit Mierlo-Hout.

Toespraak Cathalijne Dortmans

Na de uitreiking van de prijzen heeft ook Cathalijne Dortmans een korte toespraak gehouden. Zij gaf aan dat ondanks de moeilijke tijden, tijdens corona en nu de energiecrisis en de daarmee gepaard gaande armoede, in Mierlo-Hout vele initiatieven zijn ontstaan. Zo gaf zij aan veel waardering te hebben voor de opvang van de vluchtelingen in de Apostelwijk. ‘Ik heb veel waardering voor alles wat in Mierlo-Hout gebeurt,’ vertelde ze. ‘Het voor elkaar klaarstaan is onverminderd belangrijk.’  Zij maakt zich grote zorgen over de signalen over jongeren met sombere gedachten. En het is buitengewoon jammer als verenigingen moeten stoppen wegens tekort aan bestuursleden. Juist al die vrijwilligers dragen bij aan de samenleving in Mierlo-Hout. Veel waardering heeft ze voor Kansrijk Mierlo-Hout. Een project dat ook wordt uitgerold naar twee buurwijken: Brandevoort en Helmond-West. Maar ook het grote succes van de eerste Gezondheidsbeurs haalde zij aan als voorbeeld. Ook prees zij de vrijwilligers achter Minor voor hun inzet om toch vijf keer per jaar een feest voor de jeugd te organiseren. Speciaal voor de vrijwilligers en de inzet van de wijkraad vroeg zij de aanwezigen een extra applaus. ‘We moeten polarisatie tegengaan en we moeten er voor elkaar zijn. Ik ben er trots op dat ik wijkwethouder van Mierlo-Hout ben.’ Afsluitend wenste zij alle aanwezigen een gezond 2023 toe.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *