Goorlooppark krijgt bezoek van IVN

Het Goorlooppark kan op zondag 17 juli om 14.00 uur rekenen op bezoek van het IVN en haar gasten. Er vindt een natuurwandeling plaats en het verzamelpunt is de parkeerplaats bij de speeltuin Helmond-West aan de Arbergstraat 85. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelhouders.

Sinds enkele jaren loopt er een groene levensader door Helmond: het Goorlooppark. Bij de reconstructie van de Goorloop in 2015 werd de rechte beek weer kronkelend gelegd en zijn de oevers verbreed en natuurlijker gemaakt. Daarmee werd Helmond een nieuw park rijker, een park dat een natuurlijk verbinding vormt tussen de natuur ten noorden en ten zuiden van de stad. De plantenwerkgroep van het IVN heeft in 2018 en 2019 enkele malen, in verschillende seizoenen, geïnventariseerd welke planten zich op de kale oevers vestigden. In totaal werden bijna 200 soorten waargenomen. Leden van de plantenwerkgroep laten tijdens deze wandeling een deel van dat enorme aantal soorten zien. Uiteraard zal de aandacht vooral uitgaan naar de op dit moment bloeiende soorten.
Deze wandeling wordt georganiseerd in het kader van het 40-jarig jubileum van IVN Helmond. Gelijktijdig met de wandeling wordt voor kinderen in de speeltuin Helmond West een natuurspellenmiddag georganiseerd.Nadere inlichtingen bij:
Coördinator natuurgidsen: Anne Regts tel. 06-20491428 of wandelen.ivn.helmond@gmail.com

Spellencircuit met natuuractiviteiten 

In het kader van het 40-jarig jubileum organiseert IVN Helmond een spelletjesmiddag in Speeltuin Helmond West op zondag 17 juli . Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen meedoen aan een spellencircuit met allerlei natuuractiviteiten. Zij moeten zich bij een centrale post inschrijven en dan zelfstandig in groepjes de ronde doen langs allerlei leuke, spannende maar ook educatieve spelletjes. Zij kunnen iets knutselen, er zijn quizzen, opdrachten, proefjes, kortom er is voor elk wat wils! Na afloop kan ieder kind zijn stickerkaart bij de Centrale Post inleveren en dan grabbelen in de grabbelton. Aanmelden is niet nodig! Deze activiteit is gratis! Inschrijving sluit om 14.30 uur. Kleine kinderen kunnen vergezeld worden door een ouder.

Algemene informatie over het IVN kun je vinden op www.ivn.nl/helmond

tekst en afbeelding IVN Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.