Gratis gezondheidscheck voor volwassenen

Wil je een gratis gezondheidscheck en extra informatie over gezondheid en voeding? Meld je dan aan voor een van de Meet, Weet en Beweeg edities in Helmond. Alle deelnemers krijgen een gezondheidsrapport, inclusief een persoonlijk advies. Meld je aan op www.jibbplus.nl.

Interesse in een Meet, Weet & Beweegbijeenkomst? In het verleden zijn al meerdere bijeenkomsten georganiseerd. En op veler verzoek komt daar nu een vervolg op. De eerstvolgende editie vindt plaats op vrijdag 9 juni in buurthuis De Loop (Peeleik 7 in Brouwhuis), an 10:00 tot 12:00 uur en van 12:30 uur tot 14:30 uur.

Dit jaar zijn er meerdere edities van Meet, Weet en Beweeg. Wil je weten wanneer jouw wijk aan de beurt is? Meer informatie vind je binnenkort op www.jibbplus.nl/meet-weet-beweeg. Voor interesse in een bijeenkomst bij jou in de buurt kun je hier ook het interesseformulier invullen.

Unieke samenwerking

Anders dan andere jaren werkt men nu niet alleen samen met zorgprofessionals. Dit keer zijn de MWB-bijeenkomsten wijkgericht én worden ze samen met de KBO, VBOH en PVGE georganiseerd. Voorheen organiseerden deze partijen de vitaliteitsdagen, nu bundelen ze hun krachten met Jibb+. De zorgprofessionals uit de wijk zijn fysiotherapeuten, podotherapeuten en een diëtist. Ook Aandacht Voor Ouderen draagt bij aan Meet, Weet en Beweeg. Daarnaast zetten vrijwilligers zich met meer dan 100% in.

Gezondheidsadvies op maat

Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+: “Iedereen verlaat de check met een persoonlijk rapport en een advies op maat. Denk hierbij aan voedingstips, beweegadvies of een afspraak bij de podotherapeut. Tijdens eerdere edities was het leuk om te zien dat er onder de deelnemers meteen ervaringen werden gedeeld en tips werden uitgewisseld.” Men kijkt onder meer naar bloeddruk, conditie, BMI en voetafwikkeling. KBO zegt hierover: “Bij KBO gaat het niet alleen om het meten van fysieke aspecten, maar vooral ook over de mentale gezondheid. Bij de vorige Meet, Weet en Beweeg edities ontstonden vriendschappen aan de zogenaamde ‘Gezelligheidstafel’. Aan deze tafel praten we over levensvragen.”

Vragen?

Wil je meer informatie of ben je niet in de gelegenheid om via de website in te schrijven, neem dan gerust contact op met Flo de Haas, buurtsportcoach bij Jibb+. Stuur een e-mail naar flodehaas@jibbplus.nl of bel naar 0492-347071.

[Foto: Jibb+]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.