Slechts 8 jaar oud is de gedreven Graziano Hazes, toch speelt hij al in de PSV Academy. De jonge Hazes begon met voetballen bij RKSV Mierlo-Hout en maakte stappen bij de Helmondse Voetbalschool. DitisHelmond sprak het talent over zijn carrière, PSV en de Helmondse Voetbalschool. 

”Het leukste om te doen vind ik dribbelen. Techniekoefeningen vind ik ook ontzettend leuk om te doen”, zegt Graziano. De manier hoe Graziano zich ontwikkelt is stormachtig te noemen, want nu al wekelijks meetrainen en spelen bij PSV is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt ook een stukje discipline. Op de vraag: Wat gebeurt er als je te laat komt? reageert Graziano duidelijk: ”Ik ben nog niet te laat gekomen dus is weet niet wat er dan gebeurt. Ik moet gewoon op tijd komen.”

PSV

Hij besloot 2 maanden geleden om te gaan voetballen bij PSV. Er was interesse van meerdere clubs zoals Ajax, Feyenoord en Lommel. Toen Graziano bij PSV mocht trainen was hij verkocht. Met vriend Badr vertrok hij naar de club uit Eindhoven, waar hij het erg naar zijn zin heeft. ”Het gaat bij PSV een stuk sneller dan bij Mierlo-Hout, maar daar word je beter van. Je leert er beter schieten, passen en acties maken.”

Mierlo-Hout

Hij begon zijn nog jonge carrière bij de amateurs van Mierlo-Hout, maar omdat hij bij PSV gaat spelen is hij gestopt bij de vereniging. Bij het zogenaamde ‘kaboutervoetbal’ viel de kleine Graziano al op. Dat Mierlo-Hout nu een talent als Graziano ziet vertrekken is een mooi teken voor de club. Ook Helmond Sport middenvelder Sander Vereijken begon zijn carrière bij RKSV Mierlo-Hout.

Helmondse Voetbalschool

Vier keer in de week gaat Graziano met zijn vader naar de trainingsvelden van de Helmondse Voetbalschool om te trainen. ”Ik voetbal het liefste heel de dag. Ik leer veel bij de voetbalschool”, zegt Graziano. Hij zit in groep 4 van de basisschool en speelt bij PSV. Toch maakt hij het liefste nog meer tijd vrij voor voetbal.

”Op mijn vierde vroeg mijn vader: ‘Wil je daar gaan trainen?’ Toen zei ik gelijk: ja. Ik ben er een aantal keer gaan trainen en ik zit er nu bijna 4,5 jaar. Ik leer van Faiz veel, om technisch en fel te zijn. Lekker acties maken en blijven doen waarmee ik bezig ben.”

Toekomst

Zijn vader is erg belangrijk: ”Hij brengt me naar de trainingen en helpt me altijd. Ik heb er zelf voor gekozen om bij PSV te gaan spelen, ook daar brengt hij me vaak naartoe. Ik ben sinds dat ik 2 jaar ben al aan het voetballen met hem.”

De nog jonge Graziano kijkt ambitieus naar de toekomst. ‘Zien we jou over een jaar of 10 in het Philips Stadion? Ja, ik ga er alles aan doen om profvoetballer te worden”, zegt Graziano tot slot.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  Sjef Reply

  Sorry maar hij maakt toch degelijk de stap van RKSV Mierlo-Hout naar PSV en met n beetje hulp van de Helmondse Voetbalschool ja. Iets meer credits naar de vereniging is wel op zijn plaats.

  • Bram van Doorn
   Bram van Doorn Reply

   We hebben na overleg een aparte alinea gemaakt voor de achtergrond van RKSV Mierlo-Hout in deze kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *