• Griftstraat

De bewoners van de Griftstraat doen niet mee met de landelijke burendag maar hebben op eigen initiatief besloten om met alle buren een grote barbecue te houden. Met een vergunning is de straat afgesloten. Een enorm springkussen verhindert dat er toch verkeer door de straat kan rijden.

Enkele gezellige partytenten zijn er opgesteld, enkele ruime BBQ-bakken staan gereed en de koeling is voorzien van allerlei lekkere drankjes. Aan de statafels stonden de bewoners gezellig met elkaar te keuvelen onder het genot van een koud drankje.

De organisatie bestaat uit vier bewoners en een van hen vertelt: “Wij doen niet mee met de burendag en vonden het leuker om een BBQ te organiseren aan het eind van de vakantie. Dan zijn de meeste bewoners al thuis. Maar we doen dit ook omdat er soms nieuwe mensen komen wonen in de Griftstraat. Dus is het ook een soort kennismaking voor de nieuwelingen. Dit is de zesde editie en er komen meestal rond de zestig of zeventig bewoners op af. We huren dan een luchtkussen voor de kinderen of zij doen spelletjes. Zo hebben we toch nog een leuk en smakelijk afscheid nemen van de vakantie.’ En zo vieren de bewoners tóch een beetje burendag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *