Maandagavond werd aan twee Helmondse bedrijven de Groene Pluim uitgereikt. Daarbij gaat het om de bedrijven Regbat en Driessen Groep.

Speldje, ereplakkaat en bloemen

Regbat en Driesen Groep kregen uit handen van handen van wethouder Arno Bonte en Peter van den Eijnden van stichting De Groene Pluim een speldje, ereplakkaat en bloemen. Voorzitter Peter van den Eijnden wist te melden dat er inmiddels ruim zestig Groene Pluimen zijn uitgereikt. Vorig jaar mocht Arte Groep uit Helmond een Groene Pluim in ontvangst nemen.

Duurzaam onderscheiden

De Groene Pluim is een waardering voor organisaties, bedrijven en ondernemers die zich duurzaam onderscheiden. En daarmee bijdragen aan de zogenaamde Global Goals. In Helmond is dit opgepakt samen met stichting De Groene Pluim. De initiatiefnemers hopen hiermee ondernemers te stimuleren zich voor de Global Goals in te zetten en daarin samen te willen werken en kennis te delen. Groene Pluimen worden uitgereikt aan bedrijven die goed bezig zijn op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid.

 

Erkenning

Zo’n Groene Pluim krijg je niet zomaar. “Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorlopen aangemelde bedrijven een complete audit,” zo vertelde Pero Swinkels van Regbat. In Helmond is het bedrijf, dat actief is in milieuvriendelijke en kostenbesparende batterijoplossingen, nog maar vijf jaar aan de gang. De hoofdvestiging zit in Hoofddorp, waar het bedrijf ook begonnen is. “Voor mijn bedrijf is een Groene Pluim zeker een opsteker”, aldus SwinkelsOok Koen van Rooij was blij met een stuk erkenning voor ‘zijn’ Driessen Groep: “Dit moeten we nu proberen vast te houden, maar dat zal met onze grote groep enthousiaste medewerkers absoluut gaan lukken.” 

Lees ook: Oproep aanmelden voor Groene Pluim

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *