GroenLinks ziet niets in coalitie met VVD en Helder Helmond

Afgelopen vrijdag vond er op initiatief van Helder Helmond eindelijk een gesprek plaats tussen de drie grootste partijen. Voor VVD en Helder Helmond het startsein om constructief van gedachten te wisselen. Zover kwam het niet. GroenLinks maakte al snel duidelijk het over een minder rechtse boeg te willen gooien.

Zowel VVD als Helder Helmond vinden dat de uitslag van de verkiezingen gerespecteerd dient te worden. “De kiezer heeft geantwoord”, stelt Louis van de Werff van Helder Helmond. Theo Manders (VVD) was blij met het gesprek. Volgens hem zaten zowel Helder Helmond als zijn partij klaar voor een constructieve bijdrage. “Kijken naar wat ons drieën bindt. Er staan ons als Helmond grote uitdagingen te wachten. We moeten het samen doen”, aldus Manders. Beide partijen spraken in het gesprek hun voorkeur uit om gedrieën aangevuld met één of twee partijen een coalitie te vormen.

Andere afslag
Manders en Van de Werff geven aan dat in het gesprek al snel duidelijk werd dat GroenLinks een andere afslag wilde nemen. Een afslag met een andere en dus minder rechtse signatuur. Of dat de (in)formateur gaat lukken zal afhangen van de houding van de overige (kleinere) partijen. Mocht ‘reus’ GroenLinks niet genoeg ‘dwergen’ om zich heen kunnen verzamelen voor een robuuste meerderheid in de raad, dan zou (in)formateur Lintmeijer zijn opdracht wel eens terug kunnen geven. Dan mag de VVD aan de slag.

Foto Henk van Dijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.