Groots eerbetoon aan overleden vrachtwagenchauffeur

Een groots eerbetoon aan een overleden vrachtwagenchauffeur in Brouwhuis. Het was wel even vreemd opkijken toen er zaterdag 27 maart geruime tijd een enorm getoeter klonk in Brouwhuis. Een twintigtal vrachtwagens reden achter elkaar richting crematorium Berkendonk. Het was een indrukwekkend gezicht. Bij de ingang van het crematorium hielden de trucks stop, want zij konden niet allemaal parkeren op de parkeerplaatsen. Nieuwsgierig als ik als wijkreporter was ging ik er even kijken en sprak de heer Roland Joosten, een erg vriendelijke man die ondanks de droevige situatie mij even te woord wilde staan.

Hij vertelde mij dat het ging om het overlijden en afscheid van zijn vader die lang bij het bedrijf als chauffeur had gewerkt. De heer Joosten was de directeur. Het bedrijf heet Ocean Cloud Group en heeft een hoofdkantoor in Peer(België) en Vlissingen. Het bedrijf rijdt niet alleen op België maar ook op Duitsland en Frankrijk. Dat het een groot bedrijf is blijkt uit het feit dat het 80 vrachtwagens op de weg heeft en meer dan 120 foodstuff tankers.

De vader van de heer Joosten is 83 jaar geworden. Hij heeft heel lang als vrachtwagenchauffeur voor het bedrijf gereden en tot zijn overlijden nog regelmatig achter het stuur gezeten. Als groots eerbetoon aan de overleden vrachtwagenchauffeur reden alle wagens keurig in een rij. Dat leverde indrukwekkende beelden op.

Team DitisHelmond wenst de familie Joosten veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Speciale dank aan dhr. Roland Joosten

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Marc van der Vorst Reply

    Henk rust zacht

    Oude trucker

    Gr Marc V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *