De Hangout in het Weverspark dreigde in het water te vallen. Het was zondag 29 augustus een treurige dag, het regende en een beetje fris. Maar dat weerhield de vele jongeren in het Weverspark niet om toch een gezellige speelmiddag te hebben.

De namen Sanae, Houssain, Zuzanna, Semir, Anne en Nassria zeggen u misschien niets. Maar dit zijn enkele vrijwilligers die onder de naam ‘We Care‘ altijd klaar staan voor de jeugd in Helmond. Zij organiseren vaak in samenwerking met de LEVgroep en ondernemers activiteiten voor de jeugd. Zij zetten zich ook in voor andere doelen: bijvoorbeeld voedselpakketten regelen voor de minder bedeelden. Maar op deze zondag dus ook spelen van de jeugd met elkaar.

Op deze zondag waren zij neergestreken in het Weverspark. Het regende wel maar de jeugd stoorde zich daar niet aan. Eerst twijfelde de organisatie om de luchtkussens op te zetten maar er kwam zoveel jeugd opdagen dat zij besloten de kussens toch op te blazen. En niet voor niets. Er waren zo’n 30 tot 40 kinderen aanwezig en er was genoeg te doen.

Er stond een rodeostier, springkussens, het voetbalspel en er was een drie meter lange step aanwezig waar de jeugd mee kon steppen al viel dat in het begin niet mee vanwege het gewicht.

Politiebusje te bezichtigen

Ook was er politie aanwezig met een busje waar de kinderen een kijkje in konden nemen en vragen stellen aan de agent. Dat duurde helaas niet lang want de agent kreeg een melding en vertrok met loeiende sirene en zwaailicht. Dat vond de jeugd al een sensatie op zich.

Ook de jeugdbus van de LEV was aanwezig en voor de ouders was er lekkere koffie of thee. Ook werden er bekers met  lekkere fruithapjes uitgedeeld. Het werd een middag vol plezier en ontspanning en deze middagen  en hangout worden in de toekomst vaker georganiseerd.  Hou daarom de media in de gaten, want iedereen is er welkom…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 2 reacties

  • DitisHelmond Anja Donkers - Redactie Reply

   Hallo Sanae
   We hebben het aangepast.
   Excuses voor de verwarring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *