Koninklijke onderscheiding voor Hans Scheepers

Hans Scheepers ontving zaterdag bij zijn afscheid van Volleybalvereniging Polaris in Wijkhuis De Geseldonk in Mierlo-Hout een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Scheepers is  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de jaren ‘80 heeft Hans Scheepers de Mierlo-Houtse Buurtvereniging “ ‘t Houts Eindje” opgericht. Tien jaar lang was hij voorzitter en heeft hij met vele vrijwilligers mooie evenementen georganiseerd voor de wijk. In 1986 was Scheepers mede oprichter van Tourclub Mierlo-Hout, waar hij tien jaar lang bestuurslid was. Ook is hij 15 jaar actief binnen de Werkgroep Buurtpreventie Apostelwijk. Als straatcoördinator brengt hij buurtpreventie in de praktijk. Sinds 2020 pleegt Scheepers samen met andere parochianen wekelijks onderhoud aan het kerkhof en columbarium.

Zijn hoofdverdiensten liggen in de volleybalsport. Als voorzitter van toenmalige Volleybalclub Dynamiek heeft hij in 1979 mede de fusie tussen VC Dynamiek en VC Apollo naar het huidige Volleybalclub Polaris in Helmond tot stand weten te brengen. Hij was vice-voorzitter van VC Polaris en daarnaast actief binnen de jeugdcommissie en als trainer/coach en scheidsrechter. Ruim 20 jaar was Hans Scheepers voorzitter van Polaris Onroerend Goed (eigenaar van Sporthal ’t Hout te Helmond). Als beheerder van de Sporthal en contactpersoon voor alle huurders die hiervan gebruik maakten.

Hans Scheepers (Knoops Fotografie)

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *