Buurtcamping Helmond-Noord sloeg van 21 tot en met 23 juli haar tenten op op Campus De Braak. Tijd dus voor onze wijkreporter Hans Choufoer om zich in de tent te laten lokken.

Tenten ten top

Als rasechte kampeerder kon ik de uitnodiging om een bezoek te brengen aan Buurtcamping Helmond-Noord niet weerstaan. Een collega en ik betraden via een klein houten bruggetje het afgezette grasveld. Daar werden we met open armen ontvangen. Om ons heen stond het veld vol met kleine en grote tenten. Bij de ingang stond een grote tent waar we een lekkere bak koffie kregen. Hier en daar waren kinderen aan het spelen met ballen en bij de tafeltennistafel. Achterin één van de tenten waren andere kinderen aan het tekenen en kleuren. Een accordeonist speelde ondertussen zijn vingers blauw. Enkele mensen waren aan het sjouwen met lakens, kussens en slaapzakken. Er werd dus duidelijk echt gekampeerd.

Een hoop geschuif

De organisatie lag geheel in handen van de wijkbewoners in samenwerking met de LEVgroep en andere vrijwilligers. De grote geblindeerde dranghekken rondom het veld gaven een veilig gevoel. Lange rijen tafels achterin de tent stonden klaar om aan gegeten en gedronken te worden. Dat de gasten geen honger hoefden te lijden, was wel duidelijk. Een aantal mensen was bezig met het maken van beslag voor de pannenkoeken. We hadden geluk, want we mochten ook aanschuiven. Wijkadviseur Floor Mans kwam ook even een kijkje nemen. Ze verbaasde zich over de vele activiteiten die voor de kinderen georganiseerd werden. Het was geweldig te zien wat de bewoners zelf allemaal regelden. Zo was er inmiddels een buikschuifbaan klaargezet.  De kinderen vermaakten zich prima met het schuiven door de grote massa schuim. Voor aan het eind van de middag was er zelfs een grote BBQ geregeld.

Happy Campers en meer blije gezichten

Niet alleen de Campers waren Happy met dit evenement, er waren ook andere blije gezichten te zien. Stichting Duofietsen Helmond kwam namelijk ook even langs. Na duidelijk genoten te hebben van de fietstocht, schoven ze aan om ook zo’n heerlijke pannenkoek te verorberen. En als de zondag ten einde loopt en iedereen zich klaarmaakt om alles af te breken en op te ruimen, kan men terugkijken op een absoluut gezellig wijkevenement. Ik vernam tussen neus en lippen door, dat er een grote kans is dat volgend jaar weer een buurtcamping gehouden zal worden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *