Twee Buurtcampings in Helmond

De komende weekenden vind je de leukste campings van het land gewoon in Helmond. In het weekend van 14, 15 en 16 juli kun je namelijk terecht op de Buurtcamping aan de Sprengenbergweide in Dierdonk. En in het weekend van 21, 22 en 23 juli is er een Buurtcamping georganiseerd in het stadspark Helmond-Noord op de Braak.

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Een initiatief waarmee in 2022 alleen al 800.000 ontmoetingen zijn gerealiseerd op 53 Buurtcampings. Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren ze hun buren beter kennen. En dit jaar zelfs tijdens twee weekenden in Helmond.

Wat is de Buurtcamping?

Bij een Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De campingbewoners zijn alle mensen die de buurt rijk is. Kortom, een inclusieve ontmoetingsplek voor iedereen. Net als op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, samen de afwas doen met de buurman en even tandpasta lenen van de buurvrouw. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan een van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar beter kennen. Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima. Zo kan iedereen genieten van de Buurtcamping.

Buurtcamping Dierdonk

In Dierdonk gaat het aankomend weekend al los. “Met een aantal enthousiastelingen hebben we team buurtcamping Dierdonk 2.0 opgezet”, vertelt de organisatie. “Komend weekend gaan we samen een gemoedelijke, gezellige camping organiseren. Iedereen uit Dierdonk is meer dan welkom. Er is een leuk programma met verschillende activiteiten voor jong en oud. De camping is alleen geschikt voor tentjes.”

Verbinden

Maarten Hupkes, directeur van De Buurt zegt over het aankomende seizoen: “Met de Buurtcamping verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven te vragen. Juist in deze tijd is dat zo belangrijk. Want we leven vaak makkelijk langs elkaar heen. Met de Buurtcamping leveren we hier op een laagdrempelige manier een grote bijdrage aan.”

Meer informatie over De Buurt en de Buurtcamping vind je op www.debuurt.nl en www.debuurtcamping.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *