Badmintonvereniging Phoenix heeft al enige jaren een traditiegetrouw een toernooi gevierd en wel met de toepasselijke naam het oliebollentoernooi. Dit toernooi was het 19e oliebollentoernooi, dus als alles goed gaat, is er volgend jaar een jubileum te vieren.

De 9-koppige organisatie weet er elk jaar weer een succes van te maken. Dat begint al met de ervaren jurytafel die bemand werd door  Quinten, Eva, Thomas en Danielle. De leeftijdscategorie van de speelsters en spelers was tussen de 7 en 17 jaar. Zij kwamen uit de hele regio, Gemert, Beek en Donk, Valkenswaard en zelfs uit Sint Oedenrode. Er deden dan ook ruin 110 kinderen aan mee.

Vanmorgen (27-12-2022) ging ik als wijkreporter een kijkje nemen en wat ik zag viel mij niet tegen. Bij binnenkomst in het sportcentrum de Veka geurde het overal naar een lekkere zoete bakgeur en zag ik dat er in het keukengedeelte enkele dames flink stonden te puffen boven twee grote bakken. Deze bakken waren volgegooid met witte ballen die langzamerhand in de bruine oliebol kleur veranderden. Voor de keukendeur stonden er al enkele jeugdigen te trappelen van ongeduld want hier viel er voor hen iets te halen.

Toen de oliebollen schaal flink gevuld was mochten de kinderen binnenkomen en een lekkere oliebol pakken. In een mum van tijd was de bak alweer leeg. Maar niet getreurd, de twee oliebakken werden direct weer vol gegooid met het plakkerige ballen beslag en niet lang daarna dreven er weer oliebollen boven. Ook deze schaal was in korte tijd weer leeg.

Toen er een volwassene riep dat het tijd was om te spelen waren de kinderen direct verdwenen. Ik volgde hen en kwam terecht in de sporthal waar het een drukte van jewelste was. Zo’n kleine vijftig kinderen waren aan het badmintonnen in viertallen. Elk veld had een scheidsrechter die de telling bij hield. Steeds na de wedstrijd klonk er een boodschap dat het tijd was voor de wisseling van speelsters en spelers.

De kinderen die net gespeeld hadden wisten goed de weg. Zij begaven zich allemaal naar de keuken waar de warme oliebollen lagen te lonken. In de kantine stonden Hein en Ton dit allemaal lachend toe zagen met een tevreden lach op het gezicht. Dit sympathieke duo was het vriendelijkst en gelukkigst als alles zonder problemen verliep. Het toernooi was weer goed gestart en verliep vlekkeloos. Aan de tafels zaten enkele ouders en zelfs een opa en oma gezellig te keuvelen onder het genot van een kopje koffie, thee of een (fris)drankje. De stemming was opperbest.

In de wandelgangen hoorde ik dat er die dag om en nabij 700 oliebollen gebakken waren. Maar aan alles komt een eind. Aan het eind van de middag was er nog een leuke gebeurtenis. De uitreiking van de bekers, medailles en natuurlijk de wisseltrofee die de hele dag te bewonderen was. Deze trofee stond parmantig tussen de kleinere bekers en het eremetaal. En toen iedereen beloond was met een prijs, werd er bekend gemaakt dat de wisseltrofee naar Mixed ging en die de zware taak had om de beker volgend jaar weer te verdedigen. Maar het was wel een smakelijke en sportieve dag geweest….

Verslag en fotografie: Hans|Choufoer

Met speciale dank aan het bestuur van HBC Phoenix en Hein Nauta

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *