Eerste providers zenden Dit is Helmond TV uit in HD

Goed nieuws voor de Helmonder: want de tv-uitzendingen van Dit is Helmond zijn voortaan ook in HD-kwaliteit te bekijken. Dit kan nu via de providers KPN en VodafoneZiggo. Eindredacteur John Janssen is erg blij met de ontwikkeling: “Het had veel voeten in de aarde. Maar het is ons gelukt.”

Dit is Helmond is een omroep in ontwikkeling en de ambitie is groot, daar windt John Janssen geen doekjes om. “Daarbij is het onder meer de bedoeling dat we als omroep steeds meer live-tv op locatie willen gaan maken en uitzenden. Zoals we dat onlangs nog deden met de herdenking van de bevrijding van Helmond vanuit het Hortensiapark. Of denk aan de rechtstreekse uitzending van de Helmondse raadsvergaderingen. Maar we willen meer. Een volgende stap is bijvoorbeeld de omschakeling naar HD-kwaliteit voor onze tv-uitzendingen.”

Eerste providers gestart

Deze omschakeling had achter de schermen heel wat voeten in aarde. “Als eerste moesten we beginnen met het uitzenden van het juiste signaal”, zegt Janssen. “Dit is Helmond bood dit al geruime tijd aan, maar het is daarna natuurlijk aan de providers om dit over te nemen. Helaas krijgen lokale omroepen niet altijd de hoogste prioriteit bij veel providers, en dus duurde de zichtbare omschakeling wel even. Nu mogen we met gepaste trots meedelen dat de providers KPN en VodafoneZiggo de eerste partijen zijn die de tv-uitzendingen van Dit is Helmond uit gaan zenden in HD-kwaliteit in Helmond en omgeving.”

Aansporen

Volgens John Janssen doet Dit is Helmond op dit moment alle moeite om ook andere providers aan te sporen om het tv-kanaal om te zetten naar HD. “Dit is echter niet altijd mogelijk, in verband met de mogelijkheden bij de provider zelf. Zo kampen sommige providers met een gebrek aan technische ruimte. Maar we blijven het proberen en zitten er bovenop.”

Slechte kwaliteit

Janssen beaamt dat er regelmatig klachten bij de omroep binnenkomen van kijkers over de matige tot slechte beeldkwaliteit. “Dat is helaas een feit. Maar ook dat heeft weer te maken met de eerder genoemde prioriteit bij providers. Het is een simpel rekensommetje. Hoe meer geld je kunt uitgeven voor een kwalitatief goed tv-kanaal, hoe hoger de prioriteit is vanuit de provider om je als zender goed en snel te bedienen. Een commerciële tv-zender is vele duizenden euro’s per maand kwijt aan kwalitatief hoge zenders. Die middelen hebben we niet als lokale omroep. Als stichting zijn we altijd zoekende naar wat haalbaar is binnen ons beschikbare en beperkte budget.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *