Heel Helmond viert Kerstmis

Overal is er wel een Kerstmarkt te vinden in de wijken van Helmond. Ook dit weekend waren er weer diverse markten. Ik bezocht als wijkreporter enkele Kerstmarkten en hier zijn de resultaten. Ik bezocht De Boerderij, het winkelcentrum in Brouwhuis en wzc Rivierenhof.

De markt in het winkelcentrum was gezellig, maar niet echt druk. Ik vermoed dat het ook aan de kou heeft gelegen. Er liep wel een leuke Kerstman rond, die graag met de mensen en de kinderen op de foto wilde. Ook liepen er enkele gastdames die de kinderen lekkernijen aanboden. Hier en daar waren er blokhutten neergezet, waar men poffertjes of warme chocomelk kon krijgen. Er zat een rietvlechter bij een van de hutjes, maar ook hij had het niet echt druk. Af en toe wilden er kinderen op de foto in de arrenslee of bij de Kerstboom. Wat wel in trek bleek was een ware zeepbellen kunstenaar. Hij kon enorme bellen maken met een stok en touwen. Hij wisselde het bellenblazen af met grote bellen en een zee van kleine belletjes.

In de Rivierenhof was het een Kerstmarkt voor de ouderen. Het dameskoor ‘In Vite’ uit Deurne bracht enkele sfeervolle liederen ten gehore. De bewoners en bewoonsters zaten gezellig aan de tafels te keuvelen onder het genot van een lekkere beker chocomelk of zelfs een lekkere kop erwtensoep. Langs de ramen stonden enkele kramen met borduursels, lekkere warme vesten en andere leuke en aantrekkelijke voorwerpen zoals kerststukjes en kerstkaarten.

In De Boerderij was de Kerstmarkt ook niet echt groot, maar ook hier hadden ze allerlei leuke hebbedingetjes. Er stond bijvoorbeeld een kraam met legpuzzels en een met poppetjes die men nog zal kennen onder de naam ‘Laafjes’. Een andere kraam was vol gezet met kerstkleden, kerststukjes en kaarsen. Iets verderop stond iemand met cup cakes en weer verderop was de tafel vol gezet met wenskaarten.

In ieder geval was het op alle drie de markten Kerstmis en gezelligheid dat de klok sloeg. Er zullen aankomende dagen nog wel meer Kerstmarkten aankomen en dat zal de sfeer naar Kerstmis alleen maar verhogen….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *