Heerlijke straatbrunch in Van Enckevoirtstraat

Sommige wijkbewoners die deelnamen aan de straatbrunch hebben nog nooit van Kansrijk Mierlo-Hout gehoord. Op zondag 2 juli mocht iedereen uit de Kardinaal van Enckevoirtstraat gratis deelnemen aan de brunch. Zo’n twintig straatbewoners waren gezellig aangeschoven om te genieten van de lekkernijen die kok Alex voor hen had bereid.

Om de wijkbewoners bij elkaar te brengen en de sociale cohesie te bevorderen, organiseerde Kansrijk Mierlo-Hout zondag een straatbrunch in de Pastoorswijk. Een van de stuwende krachten is Noor Hagelaar, die allerlei hand-en-spandiensten verricht voor Kansrijk. Met haar kleurrijke busje reed zij de straat in en zorgde voor een aantal tafels, zodat de gasten daaraan konden plaatsnemen. Gewoon midden op straat. De straatbewoners was gevraagd zelf een stoel, bordje, bestek en kopje mee te nemen. Voor de rest zou worden gezorgd.

Heerlijke verse gerechten

Vanuit Kansrijk Mierlo-Hout zorgde vrijwilliger kok Alex voor professioneel bereide heerlijke warme en koude gerechten. Het gezelschap werd tijdens de straatbrunch getrakteerd op tomatensoep, krentenbollen en worstenbroodjes en daarnaast waren er wraps, sandwiches, een pastagerecht en heerlijke fruitspiesjes. Natuurlijk was er koffie en thee. Straatbewoner en vrijwilliger van Kansrijk Mierlo-Hout Henny zorgde voor extra stoelen en servies, zodat iedereen kon meegenieten. Toen Noor vertelde dat Alex alles had bereid, klonk er spontaan het lied: “Alex bedankt, Alex bedankt, Alex, Alex, Alex bedankt!” Een van de bewoonsters riep uit: “Dit had ik allemaal niet verwacht! Het ziet er fantastisch uit!”

Kansrijk Mierlo-Hout hoopt op deze manier dat de mensen elkaar meer gaan ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Dat het nodig is, bleek tijdens de lunch. Een bewoner uit de straat vroeg aan een andere bewoner: “Hoe lang woon jij hier al, want ik ken jou helemaal niet.” Waarop deze antwoordde: ”Ik woon hier al bijna tien jaar in de straat! Maar ik ken jou ook niet!” Nog veel werk te verzetten dus….. Natuurlijk had Alex te veel eten gemaakt. En dat overgebleven brunchpakketje smaakte dus thuis ook nog erg lekker…

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *