Helmond aan het klussen voor NL Doet

Vrijdag de 28e mei en zaterdag de 29e mei werden er weer flink wat handen uit de mouwen gestoken voor de vrijwilligersactie NL Doet.

Veel instanties, speeltuinen en verenigingen gingen aan de slag om hun terreinen en gebouwen op te knappen en te repareren. Als wijkreporter kon ik dit niet voorbij laten gaan en klom ik op de fiets om de vrijdag en zaterdag rond te rijden door Helmond en te gaan kijken wat en wie er flink aan de slag gingen.

Ik bezocht de kinderboerderij/speeltuin de Veldhoeve, kinderdagcentrum Binderen, Honk/softball vereniging Mulo, speeltuin de Rijpelroets en de bijenhal van de imkervereniging in het Warandepark. Er waren enkele adressen meer, maar daar kwam ik voor niets want die waren gesloten of (zoals ik later te horen kreeg) afgelast. Jammer maar het zij zo.

Ik begon bij kinderboerderij/speeltuin De Veldhoeve en viel van de ene verbazing in de andere. Een aantal dieren zijn er zo speciaal en spectaculair, sommige zag ik voor het eerst in mijn leven. Een voorbeeld: een koppel stinkdieren met enkele jongen, een volière met eekhoorns en jonkies en de goudfazanten en reptielen in een terrarium.

Wat het opknappen betreft waren zij goed bezig. Het schilderen en opknappen van de buitentoiletten, de hooischuur en de speeltoestellen. Er waren ook nieuwe wipkippen geplaatst (later meer over de Veldhoeve). Daarna bezocht ik het kinderdagverblijf Binderen waar men de muren bij de ingang fraai versierden met dieren en andere vrolijke taferelen. Bij de Rijpelroets stonden er enkele mensen van GroenLinks flink te werken aan de verhoogde wallen bij de waterglijbaan. Enkele andere vrijwilligsters waren bezig met het zand reinigen, opschilderen van speeltoestellen en het onkruid met een kantenmaaier te snoeien. Bij vereniging Mulo was het een drukte van belang. Het mooie was dat er enkele jonge spelers en speelsters voor hun training nog even kwamen meehelpen met hun tenue aan. Dat alleen was een lust voor het oog. Ook daar werd er hard gewerkt aan de containers en de slagkooien want de netten waren eigenlijk wel aan vervanging of reparatie toe. Als een van de laatste adressen was de bijenhal in de Warande. Daar werden dakplaten en afvoerpijpen gereinigd, vervangen of gerepareerd.

Een harde werker was bezig met het wegsnoeien van de enorme bossen onkruid bij de bijenkorven. En binnen waren er dames bezig met het schoonmaken van de muren en de vloer kreeg een flinke beurt. Er hing overal een gezellige stemming maar dat zal wel door het mooie weer komen want iedereen had er zin in. Zoals gewoonlijk kregen de meewerkende vrijwilligers weer een grote pluim. Want hun velden, gebouwen en speeltuinen kunnen er weer een jaar tegenaan.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *