Helmond Aktief oprichter Theo van Mullekom overleden

Theo van Mullekom, oprichter van Helmond Aktief, is in de nacht van 4 december overleden. Dat maakte de huidige fractievoorzitter Berry Smits vandaag bekend op Twitter.

Van Mullekom komt uit een gezin van 9 kinderen. Zijn ouders zaten ook bij diverse verenigingen. Zijn vader was actief voor de KVP, wat later is opgegaan in het CDA. Het helpen van andere mensen werd hem met de paplepel ingegoten. Van Mullekom is de jongste van de vier zonen. En alle zonen hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. “Dat zegt in ieder geval genoeg.”

Hij heeft een groot deel van zijn leven een kapsalon gehad in Mierlo-Hout. Daar hoorde hij veel verhalen van de klanten over wat er speelde in Helmond. En ook wat er mis ging in de stad. Dat heeft hem geïnspireerd om de politiek in te gaan. Hij heeft aan een keukentafel zijn eerste partijprogramma geschreven.

Politiek bedrijf je vanuit je hart.

Van Mullekom is 20 jaar actief geweest in de Helmondse politiek. In een interview uit 2018 zei hij hier het volgende over: “Politiek bedrijf je vanuit je hart. Vanuit je hart krijg je ingevingen. En die ingevingen zeggen: je moet iets doen voor je naasten, voor je medemens die een steun in de rug nodig heeft.” Hij is heel dankbaar voor het feit dat hij dit 20 jaar heeft mogen doen voor de stad, en in het specifiek voor Mierlo-Hout, wat hij “zijn woonplaats” noemde.

Toen Van Mullekom terug keek op zijn carrière was hij het meest trots op de structurele investering van € 1 mln per jaar voor de armoedebestrijding in Helmond. “Dat is het mooiste wat je kunt bereiken.”

Namens het team van Ditisonzewijk willen we alle nabestaanden condoleren en wensen we ze heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Erwin Peek - Redactie

Passie voor fotografie/video en speciaal natuurfotografie. Woonachtig in wijk Brandevoort en daar actief als redactie / fotografie voor DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *