Deze zondag, de 31e juli was het weer een kleurrijke middag in het centrum van Helmond. Er was een leuke middag georganiseerd voor de jeugd door Helmond Centrum in samenwerking met de Elzas Passage. Het begon al in de Elzas Passage zelf waar enkele kramen waren neer gezet. Daar kon men onder andere touwtje trekken voor het goede doel.

Maar zodra men de Elzas Passage uitliep aan de kant van de Markt werd men overvallen door een kleurrijk tafereel. Een grote bak schuim en enkele kinderen waarvan je nog net het gezichtje kon zien. Grote hilariteit bij de kinderen die elke keer weer verdwenen onder het schuim. De ouders keken geamuseerd toe.

Iets verderop stond een kraampje waar de kinderen een formulier konden halen om mee te doen aan de safari speurtocht. In enkele winkels waren in de etalage dieren te vinden die op het formulier waren afgebeeld. Als de kinderen alle dieren ontdekt hadden konden zij het formulier inleveren bij de kraam. Naast deze kraam stond een groot springkussen waar de kinderen hun enthousiasme kwijt konden door lekker hoog en lang te springen.

Maar de kinderen moesten wel even slikken want naast dit kussen klonk een oorverdovend kabaal. Hier was een vrolijke Frans bezig om de kinderen kennis te laten maken met de Djembé. Er zaten nog kinderen op de krukjes. En er waren sommige ouders bij die het leuk vonden hun kind bezig te zien maar het geluid dat de djembés maakten was minder favoriet. Ach, maar alles voor het kind.

En omdat de fonteinen op de Markt op deze middag in werking waren, gingen de kinderen aan het spetteren en was de Markt een gezellig tafereel van vrolijkheid en plezier. Dat was ook te zien aan de terrasjes rondom de Markt. Die waren nagenoeg allemaal bezet. Het was weer een geslaagd evenement dat Helmond op de zondag zo gezellig maakt.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.