De Helmondse kermis is nog volop in gang. En daar is ook een primeur te vinden. De nieuwe grote attractie ‘Adventure Bay’. 

Exploitant Corrie Spelbrink liet Adventure Bay vorig jaar in Italië bouwen door fabrikant Gosetto. De attractie is een funhouse, in Nederland ook wel bekend als de ‘Sjimmie’ of de ‘Hullygully’. Je loopt door het 5 verdiepingen tellende gebouw en komt allerlei hindernissen tegen, helemaal in tropische sfeer. Vervoer en opbouw is nogal een staaltje, want de attractie is maar liefst 23 meter lang, 8 meter diep en 12 meter hoog. Helmond is de eerste kermis die hij met deze attractie aandoet. 

Spelbrink is een achtste generatie kermisexploitant. Samen met zijn gezin reist hij door Nederland en de rest van Europa. Met de Adventure Bay is de jonge ondernemer een andere weg ingeslagen.

Spelbrink had voorheen een ander funhouse, Crazy Circus, maar hij vond dat er na 12 jaar wel iets anders voor in de plaats mocht komen. De nieuwe investering moet de komende jaren veel kermissen gaan bezoeken.

In Helmond zijn de reacties van de bezoekers goed. Laten we hopen dat de weergoden de kermisexploitanten gunstig gezind zijn zolang de kermis in de stad is.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.