Helmond komt ondernemers tegemoet

Veel ondernemers hadden de afgelopen jaren tegenvallers. Door de hoge energiekosten, maar ook door de duurdere inkoop van grondstoffen. Ook kampen ze met hogere loonkosten en een personeelstekort. Bovendien moeten zij per 1 oktober 2022 de door de coronapandemie uitgestelde belastingen terugbetalen. Er is dus dringend behoefte aan extra steun.

De gemeente komt deze ondernemers nu tegemoet. Heb je personeel en kwam je mede door de huidige koopkrachtcrisis in de problemen? Of heb je extra expertise nodig? Dan maak je aanspraak op advies en/of ondersteuning. Die krijg je van gespecialiseerde advieskantoren.

6 ton beschikbaar
Heb je als ondernemer hulp nodig om je financiële huishouding beter te structureren? Heb je coaching nodig op het vlak van leiderschap en/of je bedrijfsstrategie? Of bouwde je door alle problemen van de afgelopen jaren schulden op, en wil je graag advies hoe je hier het beste mee om kunt gaan? Maak dan gebruik van deze regeling. Voor ondernemers tot en met vijf medewerkers is de maximum ondersteuning 5.000 euro, Voor ondernemers met meer medewerkers is dit 10.000 euro. Voor deze regeling stelt de gemeente vanuit het Koopkrachtfonds 600.000 euro beschikbaar. De gemeente behandelt aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Toegang regeling
De toegang tot de regeling loopt via het al bestaande Werkgeversservicepunt (WSP). Het WSP kun je bereiken op 0492 – 75 33 03, of via info@wsphelmond-depeel.nl. De regeling start per 1 mei en eindigt op 1 december 2023. In de eerste weken van mei krijg je als ondernemer een brief of flyer op de mat.

Andere steunmaatregelen
Voor ondernemers zijn er vanuit het Koopkrachtfonds ook nog enkele andere steunmaatregelen. Een van die regelingen is de ‘subsidieregeling energiebesparende maatregelen’. Je kon als ondernemer al langer aanspraak maken op een subsidie tot 1.000 euro om je bedrijfspand te verduurzamen. Inmiddels vonden veel ondernemers de weg naar deze regeling . Er kwamen meer dan 300 aanvragen binnen. Dat leidde tot een totaal uitgekeerd bedrag van bijna 250.000 euro. Je kunt als ondernemer nog tot 1 juni 2023 een aanvraag doen.

Schrappen precariobelasting
Ook is op 11 april besloten om de precariobelasting in 2023 niet te innen. Hiermee is een bedrag van circa 86.000 euro gemoeid, ook weer gedekt vanuit het Koopkrachtfonds.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *