Helmond-Noord uitgebreid met 115 sociale huurappartementen

Op de oude locatie ‘De Eeuwsels’ aan de Nachtegaallaan in Helmond-Noord staat een nieuw duurzaam gebouw van woningbouwvereniging Bergopwaarts uit Deurne. Het gebouw telt 115 sociale huurappartementen. Op 15 en 16 november ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. Alle appartementen zijn verhuurd.

Architect VFO architecten uit Eindhoven ontwierp het woongebouw. Bouwbedrijf van de Ven en AGO Groep Installatiebedrijven realiseerden de nieuwbouw.

Type woningen

Het woongebouw telt 115 huurappartementen; 67 appartementen met 2 slaapkamers en 48 appartementen met 1 slaapkamer. Ze zijn tussen de 50 en 75 m2 groot (exclusief buitenruimte en berging). En geschikt voor één en tweepersoonshuishoudens, voor jong en oud.

Duurzaam

Bergopwaarts besteedde veel aandacht aan duurzaamheid. Het gebouw is energiezuinig en heeft 154 zonnepanelen op het dak. De appartementen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Voor een groen aangezicht staan op alle balkons plantenbakken met zo’n 690 taxussen erin.

Fauna

Niet alleen de bewoners hebben een nieuw appartement, ook de zwaluwen en vleermuizen. Voor deze dieren zijn zwaluwkasten en verschillende typen vleermuiskasten in de gevel verwerkt. Zo’n 42 in totaal. Dit allemaal volgens het ontwerp van de Vogelbescherming. Aan de buitenkant zijn de voorzieningen nauwelijks waarneembaar. Door de ligging en vliegroutes van de dieren, ervaren de bewoners er geen last van.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *