Helmond Sport moet punten in Tilburg laten

Helmond Sport heeft vrijdagavond een pijnlijke 5-1 nederlaag geleden bij Willem II in Tilburg.

Na vier gelijke spelen had er, tegen de kwakkelende Tilburgers, wel eens een zege in kunnen zitten voor de Helmonders. De vele meegereisde supporters hadden een goed gevoel bij deze wedstrijd na wat ze de afgelopen weken gezien hadden van de rood-zwarten.

Naarmate de wedstrijd  vrijdag vorderde, bleek Helmond Sport de thuisploeg weinig tegenstand te kunnen bieden.

De eerste helft was van het team van trainer Peeters niet best. Op het half uur kwam Willem II op voorsprong. De verdediging kreeg de bal niet weggewerkt en Owusu scoorde 1-0. Eros Maddy had de gelijkmaker  voor Helmond Sport op zijn schoen maar die bal ging voorlangs. Op slag van rust werd het nog 2-0 toen Kabanga alerter was dan de verdediging van de gasten.

Martijn Kaars liet de Helmond Sport supporters al vroeg in de tweede helft juichen met zijn aansluitingstreffer. De vreugde na deze ,overigens prachtige goal, was van kort duur. Na een schwalbe van Kabanga enkele minuten later werd de bal op de stip gelegd. Jizz Hornkamp wist wel raad met dit buitenkansje voor de thuisploeg

Voor Helmond Sport was het vervolgens over en uit. Bokila en Svenson maakten er nog 5-1 van. De eerste nederlaag onder Bob Peeters was een feit.

Mees Kreekels en Lucas Vankerkhoven maakten beide in de tweede helft hun debuut voor Helmond Sport.

Vrijdag komt Roda JC uit Kerkrade naar Helmond.