Helmond Sport morst punten

Ondanks een groot overwicht is Helmond Sport er niet in geslaagd om ook de derde thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Tegen TOP Oss moest de formatie van Bob Peeters uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel.

Helmond Sport had in het eerste half uur een overduidelijk overwicht maar wist desondanks nauwelijks tot kansen te komen. Het duurde een kwartier voordat ex-HS keeper Mike Havekotte voor het eerst in actie moest komen. De voor een kort genomen vrije trap naar de rechterkant overgekomen Joeri Schroijen ging vanaf de zijlijn naar binnen, om met zijn linkervoet een hard schot te lossen. Daarna kwamen Giannis-Fivos Botos en Mees Kreekels nog in scoringspositie, maar de inzet voor eerstgenoemde ging over, het schot van dichtbij van laatstgenoemde werd geblokt door een verdediger.

Blessure bij prima debuut Ostrc

Tegen het einde van de eerste helft verdween het tempo uit het Helmondse spel. De gasten produceerden in die fase door Thijs van Leeuwen hun eerste poging binnen de Helmondse palen. Net na de hervatting kreeg Helmond Sport een tegenvaller te verwerken, de goed debuterende Sloveen Enrik Ostrc moest geblesseerd uitvallen. Toch volgde de welverdiende openingstreffer kort daarna. Na goed voorbereidend werk van Martijn Kaars en de eveneens goed debuterende Joeri Schroijen, was het Michael Chacon die fraai afrondde in de 55ste minuut, 1-0.

Tweemaal staken in vijf minuten

Helaas werd dit doelpunt gevierd met o.a. het gooien van een paar bekertjes op het veld, voldoende voor scheidsrechter Gerrets om de wedstrijd te staken. Het duel was slechts vijf minuten hervat toen er wederom een incident volgde. Een aantal Ossenaren (spelers, de bank en de aanhang) was het niet eens met een arbitrale beslissing en iedereen had zo zijn eigen manier om dat te laten merken. Middenvelder Thijs van Leeuwen kreeg een gele kaart voor protesteren en vanuit het uitvak vloog een beker het veld op. Het gevolg laat zich raden: scheidsrechter Gerrets legde voor de tweede keer het spel stil. Ook dáár was de Osse bank het niet mee eens. Het resulteerde zelfs in een rode kaart voor de teammanager.

Met nog een half uur te spelen werd de wedstrijd hervat. Helmond Sport kreeg hierin een paar kansen om de zege veilig te stellen. De ingevallen Lucas Vankerkhoven schoot echter naast, Martijn Kaars zag zijn schot via een verdediger naast gaan. In de slotminuut van de reguliere speeltijd kwamen de gasten uit het niets langszij. Na een ingooi richting het Helmondse strafschopgebied werd de bal niet weggewerkt, invaller Delano Ladan schoot deze vervolgens onhoudbaar binnen (90’ ;1-1).

Havekotte redt Oss

Aangezien het vieren van deze treffer ook met op het veld gooien gepaard ging, werd de wedstrijd voor de derde keer stilgelegd. Nadat het Osse uitvak volledig was ontruimd, en de Helmondse supportersvakken ook zo goed als leeg waren, werden de resterende drie minuten (blessure)tijd uitgespeeld. Mike Havekotte wist bij een doeltrap ruim een halve minuut tijd te rekken, maar werd desondanks nog serieus op de proef gesteld. Invaller Arno Van Keilegom kwam vrij op hem af, maar wist met zijn linkerbeen te weinig richting te geven bij zijn afronding. Mike Havekotte kon zodoende een punt redden voor zijn team, overigens was hij voorafgaand aan deze speelronde (samen met Wouter van der Steen) de doelman in de KKD met de meeste reddingen.

Opstelling Helmond Sport: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Mees Kreekels, Joeri Schroijen (68’ Gabriël Çulhacı); Michael Chacon, Giannis-Fivos Botos (68’ Håkon Lorentzen), Enrik Ostrc (49’ Lucas Vankerkhoven); Mohamed Mallahi (79’ Arno Van Keilegom), Martijn Kaars, Joseph Amuzu (79’ Peter van Ooijen).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Michel Ludwig, Noé Rottiers, Álvaro Marín, Tarik Essakkati, Ramón ten Hove (keeper) en Robin Mantel (keeper).
Afwezig: Elmo Lieftink, Doke Schmidt, Pius Krätschmer, Mohammed Amin Doudah, Bryan van Hove en Anthony van den Hurk.

 

[Verslag: Helmond Sport, Foto: Michael Chacon door Wim van de Broek]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *