Helmond Toegankelijker blij met nieuwe rolstoelhelling in bibliotheek

Woensdag 15 maart was er bij het stembureau in de bibliotheek een vrolijk duo aanwezig. Het waren Jeroen Lenssen en Ingrid Bakker van Helmond Toegankelijker. Zij keken met een enorme smile op het gezicht naar wat er komen zou.

Er waren meer bekende gezichten aanwezig, al waren die maar heel even in de bieb. Wethouder Harrie van Dijk en Erik de Vries kwamen hun stem uitbrengen. Dit was een mooie gelegenheid om op een vrolijke manier de nieuwe rolstoelhelling in gebruik te nemen, al waren de wethouders hier niet voor gevraagd. Wethouder van Dijk kwam toch even kijken naar de ingebruikneming, dus Jeroen en Ingrid reden braaf achter elkaar op de helling op naar binnen. Zij werden gevolgd door een andere mevrouw die vertelde dat zij het fijn vond dat deze helling er was. Zij was moeilijk ter been en trap lopen was al helemaal uit den boze, dus kon zij mooi gebruik maken van de helling. De helling kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Helmond wordt steeds toegankelijker…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Mark Reply

    Ik ging vandaag stemmen daar en die rolstoelers stonden zo in de weg dat ik het niet echt toegankelijk vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *