Helmond Toegankelijker: ‘Situatie op havenbrug is gevaarlijk’

Burgerinitiatief Helmond Toegankelijker maakt zich zorgen over de verkeerssituatie die is ontstaan op de havenbrug vanwege de werkzaamheden op de Kanaaldijk.

Leden van deze werkgroep namen maandag de proef op de som. Vanuit één kant was het niet mogelijk om over te steken vanwege de geparkeerde werkbusjes. Oversteken van het Havenplein naar het Burgemeester Geukerspark bleek een uitdaging, omdat het verkeer dat van de brug komt de overstekende persoon niet kan zien vanwege een groot reclamebord. De andere kant van de brug wordt gedeeltelijk geblokkeerd door een container. Vervolgens kom je uit op het gevaarlijk aangelegde stuk, waar containers zijn geplaatst.

Meer opmerkingen

Ingrid Bakker is ervaringsdeskundige binnen Helmond Toegankelijker: “We hebben al geluiden van wandelaars zonder loopbeperking gekregen, dat zelfs zij moeite hebben met de ongelijk aangelegde bestrating. Voor mensen met een loopbeperking  is het dus helemaal lastig. Voor ‘rollers’ is het ronduit moeilijk om beneden te komen en onmogelijk om zonder hulp boven te komen. Voor mensen met een zichtbeperking, is het ronduit gevaarlijk en onhaalbaar om op die plek veilig te lopen.”

Helmond Toegankelijker heeft een melding van de situatie gemaakt bij de gemeente Helmond.

Foto’s: Helmond Toegankelijker

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *