Helmond voor Elkaar zoekt nieuwe vrijwilligers

Nu de lockdowns al een aantal maanden voorbij zijn en de evenementen en het verenigingsleven weer volop tot bloei komen, zijn er ook veel organisaties die zitten te springen om nieuwe vrijwilligers. Veel van die vacatures zijn te vinden op www.helmondvoorelkaar.nl Er is veel variatie, met andere woorden, voor iedereen is er wel wat te vinden. Enkele voorbeelden: 

Sinterklaas zoekt decorbouwers
De Fabriek van Sinterklaas is weer aan het draaien. Voor een nieuwe, succesvolle editie van ‘Het Kasteel van Sinterklaas’ komen elke dinsdag tussen 8.30 en 14.30 vrijwilligers bij elkaar om de bestaande attributen voor de inrichting van alle kamers van Het Kasteel van Sinterklaas te controleren en waar nodig te restaureren. Er worden ook nieuwe ideeën ontworpen en gemaakt.

IVN Helmond zoekt een nieuwe voorzitter
IVN-Helmond is een natuurorganisatie van vrijwilligers die als belangrijkste doel heeft natuureducatie. Dat wil zeggen leden en publiek informeren over alles wat de natuur aangaat. Van vogels tot planten, van insecten tot bomen en van milieu tot klimaat. Dit om te bereiken dat er meer begrip en dus meer waardering ontstaat voor de natuurlijke leefomgeving. Dit doet IVN door middel van cursussen, lezingen, publiekswandelingen en publicaties. De voorzitter vervult een sleutelfunctie, zowel binnen het bestuur als in regelmatig contact met de coördinatoren van de diverse werkgroepen.

Eetpunt in wijkhuis de Loop zoekt vrijwilligers
Bij het eetpunt in de Loop eten ouderen die op zoek zijn naar gezelligheid met elkaar. Om te zorgen dat juist ook mensen met een smallere beurs mee kunnen eten, worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. De gehele voorbereiding en bereiding wordt door vrijwilligers gedaan en zij werken hierbij samen met een aantal deelnemers van ORO.

Gek op dieren?
Dierenasiel Helmond zoekt mensen die ervaring hebben met honden voor versterking van het hondenteam. Zowel doordeweeks als in het weekend zijn er vrijwilligers nodig voor het uitlaten van de honden, het spelen en socialiseren van honden en uiteraard voor het schoonmaken van de hokken.

Mensen die vrijwilligerswerk zoeken of zich willen aanbieden als vrijwilliger kunnen alle informatie vinden op  www.helmondvoorelkaar.nl of kunnen contact op nemen via info@helmondvoorelkaar.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.