Drie jaar cel voor Helmonder in moordzaak Peter R. de Vries

Christopher W. (28) uit Helmond hoorde drie jaar cel eisen voor betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries.

Naar verluid speelde Christopher W. maar een kleine rol bij de aanslag op de bekende misdaadverslaggever die op 6 juli 2021 in Amsterdam op straat werd neergeschoten. Negen dagen later overleed De Vries aan zijn verwondingen. Christopher W. hoorde woensdag 14 februari drie jaar cel eisen. Volgens justitie had hij echter de moordopdracht eerst gekregen. Hij kon deze niet uitvoeren, omdat hij toen vastzat voor een ander vergrijp. Vanuit de gevangenis zou hij wel mensen hebben aangestuurd.

Negen verdachten

Tegen de negen verdachten van de moord op Peter R. de Vries zijn woensdag voor de rechtbank in Amsterdam lange celstraffen geëist. Tegen de vermeende schutter, de chauffeur en de ‘moordmakelaar’ werd levenslang geëist. Een andere Brabander, Ludgardo S. (35) uit Tilburg, hoorde 14 jaar cel eisen. Hij zou vóór de aanslag op verkenning zijn gegaan in Amsterdam en een paar jongens zou hebben geregeld die De Vries moesten filmen na de aanslag. Door snel filmpjes en foto’s te verspreiden zou de schok van de moordaanslag nog groter zijn. Mede daarom vond, volgens justitie, de moord juist plaats in het centrum van Amsterdam, waar veel mensen getuige zouden zijn. Justitie vindt dat hierdoor ook sprake is van een ‘terroristisch oogmerk’.

Geen verklaring

Alle negen verdachten weigerden tijdens de zitting iets te verklaren over de moord. Zo werd niet duidelijk waarom De Vries dood moest en wie de opdrachtgever zou zijn. Een motief voor de moord is volgens justitie dat De Vries vertrouwenspersoon was van de kroongetuige in het Marengo-proces. Eerder zijn al de broer en advocaat van kroongetuige Nabil B. vermoord.

Lees ook: Verdachte moordzaak Peter R. de Vries opgepakt in Helmond

Bron: Omroep Brabant

Foto: Ahasanara Akter/Vecteezy

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *