Woensdag, 15 februari ging het project  “Samen Digitaal”  van start.

In het project speelde de tablet een cruciale rol en mensen konden zich aanmelden voor dit project via de Levgroep (samendigitaal@levgroep.nl) .

Om 15.00 uur vond de start plaats in de bibliotheek en er waren samenwerkingspartners aanwezig zoals de bibliotheek Helmond-Peel en de Levgroep, ASM en het Home computer museum. Wethouder Dortmans was aanwezig om het project officieel te openen. Dit project zorgt er voor dat zowel kinderen als de ouders beter leren omgaan met de digitale wereld. De deelnemende gezinnen kregen 20 weken een tablet in bruikleen en een taalcoach die hen leerde kennismaken met verschillende apps op de tablet. Er werd door de coach ook verwijzingen gegeven om de (digi-)taal te verbeteren. Na een kort gesprekje met de betrokkenen nodigde wethouder Dortmans één van de jeugdige deelnemertjes uit om met haar de officiële start te openen. De jonge knaap vond het prachtig en met het doorknippen van het lint dat om de tablet zat was de opening gestart.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *