Na een lange tijd van stilte in het centrum klonk er na een lange tijd weer wat gezelligheid. De ondernemers hadden hun etalages als van ouds gevuld. De markt was weer net als voor de lockdown gezellig druk en de horeca, tja daar ontbrak nog wel het een en ander aan. Toch waren enkele zaken open, ook al mag dat nog niet.

Burgermeester Elly Blanksma had voor vandaag goedkeuring gegeven aan de horeca om één dag de deuren te openen uit protest. De horeca mag nog niet open en moet nog minstens 10 dagen wachten voordat bekend wordt waar het heen gaat. Diverse horecazaken gingen vandaag dus aangekondigd of onaangekondigd open. Dat werd enorm gewaardeerd door de inwoners. Mensen liepen voorbij het café, maar keerden toch even om om toch dat ene biertje even te drinken. ‘Want dat is me toch lang geleden!’

Wethouder Erik de Vries maakte ook een een rondje door het centrum. “Veel ondernemers gesproken. Ze hebben het zwaar met de maatregelen. Alle begrip voor hun actie vandaag. Laten we ze allemaal zoveel mogelijk steunen”, meldt hij op Twitter. Burgemeester Blanksma ging ook even op pad nu door de versoepeling van de maatregelen de stad weer een stukje verder open is gegaan. “Zojuist ondernemers een hart onder de riem gestoken. Ik begrijp o zo goed de frustratie en teleurstelling bij vooral de horecaondernemers en in de cultuursector. Hopelijk snel meer”, zegt ze op haar Twitteraccount.

Horeca

De horeca- en de cultuursector is inderdaad niet blij. Zij moet van de regering nog altijd de deuren gesloten houden. Een ondernemer aan de Zuid-Koninginnewal vindt het niet eerlijk hoe er naar de cijfers gekeken wordt. “Aan het begin van de crisis draaide het om de ic-bedden en nu ligt het aan het aantal besmettingen. Ik vraag me af hoe lang daar nog naar gekeken wordt. Hoe lang moet ik mijn zaak dichthouden en hoe lang houdt ik dit vol?” Vandaag speelde in zijn zaak Golden Years (Tribute to Bowie). De zaak was gezellig druk zoals altijd. “Dit kan toch makkelijk. Als iedereen zich laat testen, dan is de horeca en de cultuursector geen bron van besmetting.”

Ondernemers 

Na de persconferentie van  gisteren, 14 januari, liep social media over van blijdschap. Ondernemers waren opgetogen dat ze weer open mochten. De kappers en schoonheidsspecialisten werden direct plat gebeld en winkels werden druk bezocht. De ondernemers zijn enorm blij om op een normale manier hun klanten weer te mogen verwelkomen.

Tekst en foto’s: Jason Gerritsen

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.