Helmonds Muziek Corps bestaat 140 jaar

Het Helmonds Muziek Corps  bestaat 140 jaar en deelt de komende tijd zélf de cadeaus uit. Vandaag, 3 juni, kun je de eerste twee cadeaus horen en zien op het Speelhuisplein.

De verjaardag van het Helmonds Muziek Corps is officieel pas op 15 oktober. De ‘harmonie met de rode uniformen’ begon in 1883 als fanfare van de Helmondse machinefabriek Begemann. Intussen is de club uitgegroeid tot een bloeiende muzikale vereniging.

Niet krijgen maar weggeven

Het HMC is van plan komende maanden veel meer muzikale cadeaus weg te geven. Het eerste cadeau krijgt Helmond zaterdagmiddag 3 juni om 13.30 uur. En hoe! Het podium van Vrienden van Helmond Live! staat dan klaar voor de Helmondse jeugd. Met leerlingen van de muziekverenigingen die onze stad rijk is, Harmonie Amicitia Helmond, Fanfare De Vooruitgang Stiphout en Koninklijke Harmonie Phileutonia, wordt het Groot Helmonds Opleidingsorkest (GHO) gevormd voor een gezamenlijk concert. Het GHO wordt bovendien nog eens uitgebreid met een grote groep Helmondse basisschoolleerlingen die, onder leiding van ‘Mr.pBone’, een aantal nummers mee zullen spelen op de pBone.

En om deze dag nog grootser af te sluiten, brengt het harmonieorkest en slagwerkensemble van het Helmonds Muziek Corps ‘s avonds het concert ‘Vrienden van Helmond Live’. Senna Willems en Dave Vermeulen zorgen voor de meezingers, afgewisseld met muziek van HMC. Ook de zusterverenigingen spelen een deuntje mee. Dit spektakel begint om 20.00 uur op het Speelhuisplein en is ook gratis toegankelijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *